סדרי עדיפויות בזוגיות: איך למצוא שביל ביניים
פרוונת
חתונה
⌄
אנחנו ביחד יותר משנתיים, לפני חודשיים התחלתי לדבר איתו על חתונה והוא התנגד בתוקף. אמר שרק עכשיו התחיל ללמוד ושאני עדיין לומדת (אני גם עובדת). הוא נלחץ מהלימודים שלו ומהכסף, בחודשים שעבו אחיו שגר עם אישתו אצלהם בבית עבר לדירה גדוה ויפיפיה ונולדה לו בת, דבר שהכניס אותי למשבר מסוים ולשאלהלמה הוא לא אומר כלום, האם הוא לא רוצה להיות באותו המצב? בית וילדים.אז איכשהו דיברנו והוא גם אמר שהוא חושב על זה רק שהוא לא רואה טעם להגיד לי את זה כי זה לא רלוונטי שנתחתן, שוב כסף ולימודים.איך אני מכניסה לו לראש שזה לא הכל בחיים?!תודה
ד"ר אורן חסון
להכניס לו לראש
⌄
פרוונת יקרה,
את לא יכולה להכניס לו את זה לראש, באותה מידה שהוא לא יוכל להכניס לך לראש שיש דברים חשובים יותר. לך יש מטרות מסויימות בחיים, עם סדרי העדיפות שלך, ולו יש את שלו. אם אתם רוצים לחיות ביחד, תצטרכו ללמוד לקבל את הצרכים ההדדיים שלכם. אני מניח, גם לפי מה שאמרת, שהוא כן רוצה את מה שאת רוצה. אבל גם שיש לו חששות משלו, שמשפיעים על סדרי העדיפות שלו. אתם צריכים לדבר יותר על זה ביניכם, ובאופן שיהיה ענייני, שבו את תוכלי להסביר לו מהם סדרי העדיפות שלך (אבל לא בצורת אולטימטום, ולא מתוך כעס, אלא מתוך נסיון כן להסביר לו מה את מרגישה), ולחקור לעומק יותר מה בדיוק מפריע לו, מהם הצרכים הקודמים שלו, מהם החששות שלו, ומה נראה לו לוח זמנים סביר. ותלמדי לקבל את זה שכך הוא מרגיש גם אם זה מנוגד למה שאת רוצה בכל רמ"ח אברייך. אם תנהגי כך, ייתכן שגם הוא יוכל לנסות להבין אותך טוב יותר, מבלי שהוא ירגיש מאויים על-ידי הצרכים שלך. ההבנה ההדדית ביניכם חשובה יותר מאשר אם ללכת בדרך זו או אחרת. נכונות ללכת זה לקראת זו תגיע אך ורק אם תהיו מוכנים לקבל ולהבין זה את זו.