סדרי עדיפויות בזוגיות: מה נורמלי?
נופר
לוח זמנים לקשר
⌄
שלום
ד"ר חסון,מה עליי לעשות עם בחור שמאוד רציני בחיי הקריירה שלו אבל לא גיבש דעה לגבי עתיד הקשר שלנו?אני כל הזמן מתעסקת בזה . האם זה נכון לדעתך להציב לוח זמנים מפורט מתי אני רוצה שנעבור לגור ביחד ומתי אני רוצה לקבל ממנו הצעת נישואין? מה שנקרא "דד ליין"?אני חוששת מגברים כי הם הרבה פעמים משחקים משחקים ויום אחד הם יכולים לקום וללכת.אני רוצה לקבוע לקשר לוח זמנים שנראה לי סביר והגיוני : לאחר שנתיים בערך לגור ביחד ולאחר חצי שנה להתארס .אני חייבת לציין שלוח הזמנים נותן לי את התחושה שאני לא תלויה באוויר. ושלגביו הוא יכול לגבש דעה - האם זה מקובל עליו או לא. כי כשאני מדברת איתו על חתונה באופן כללי הוא לא בטוח כי זו מילה גדולה מדיי ובלתי מפורטת.האם זה בסדר? האם זה נורמלי? אני חייבת לציין שאני רואה בחתונה וילדים מטרה הכי חשובה שיש לי בחייםאלף פעמים תודה רבה ...נופר
ד"ר אורן חסון
להתחייב שלב בכל פעם?
⌄
נופר יקרה,
זה בסדר וזה נורמלי שסדר היום שלך שונה מסדר היום שלו. זה אפילו נורמלי שאת לא בראש סדרי העדיפות שלו, וזוגות רבים נישאו והם מאושרים או מאושרים למדי גם אם הם היו מעלים בן/בת זוג שלהם לראש סדרי העדיפות לו היה להם בן/בת זוג שמושכים אותם מלכתחילה הרבה יותר. אלא שרוב הזוגות אינם כאלה, וכאשר זה קורה, הרי פעמים רבות זה קורה באופן חד צדדי, וגם זה לא תמיד טוב. כך שגם אם את לא גבוה מעל כל יתר הרצונות שלו, זה לא אומר שהיחסים ביניכם אינם יכולים להיות טובים ומאושרים. אלא שיש ביניכם אסימטריה בכך שבעינייך יחסים/משפחה/ילדים הם הדבר החשוב ביותר בדרך לאושר, ואצלו הצלחה מקצועית. זה נורמלי ונפוץ, אלא שזה מערער את הבטחון שלך. אני לא יודע כמה זמן אתם ביחד, ולכן אם את מלחיצה אותו מוקדם מדי או לא (וגם זה משתנה מזוג לזוג). אבל זכותך לדעת היכן את עומדת בתוכנית החיים שלך. עם זאת, להתחייב ללוח זמנים מפורט, זה כנראה לא נכון. להתחייב לשלב הבא, כנראה שכן. וקחי זאת שלב אחר שלב, ותני קצת זמן בין שלב לשלב, כדי שיסתגל, ויחליט שמתאים לו. אחרי הכל, גם הוא צריך להיות בטוח שזה מתאים לו.