סבלנות ותמיכה: עצות לבחורה צעירה
בת18
נמאס לי
⌄
שלום
וברכהאני בחיים יש לי הרבה בעיות אבל הבעיה עכשיו אבא שליאבא שלי לפני כשבועיים קבל מכה בעבודה (עובד במוסך) ואחרי בדיקות אמרו לו שהכול תקין אצלו אבל אבא שלי ניצל את הזדמנות הזאת כדי שלא יעבוד כי הוא עצלן מאוד ולא אוהב לעבוד בכלל הוא עובד בגלל שצריכים כסף וכי אמא תמיד עושה בעיות בוא נגיד שאמא כמעט הגבר בבית לצערי הרב כי אבא אינו אחראי בכללטוב הוא בבית לא עובד שבועיים התקשרו אליו מהעבודה והתחילו לומר לו כל מני דברים כלומר שיבין שהם יפטרו אותו הוא שמח כי ישב בבית הרי זה מה שהוא רוצה אנחנו במצב כלכי גרוע וצריכים כסף ואנחנו על פתח חג וצריכים כסף אמא שלי עובדת אח שלי ואחי השני אלא שהוא לא כל כך לוקח את השכר שלו(עובד עם דוד שלי)ואני כשצריכה משהו לא אוהבת לבקש כסף מאמא כי היא צריכה את הכסף ואני רוצה לעבוד כי לא רוצה לקחת מאמ כסף ורוצה לתת לה וחוץ מזה אני חייבת לעבור ניתוח וההורים שלי לא יודעים רק החבר שלי יודע אז אני צריכה את הכסף החבר שלי רוצה לעזור לי בהוצאות הניתוח אבל אני לא רוצה הבעיה שלא מוצאת עבודה ואני לא עבדתי כל כך אז אני צריכה משהו שבאמת יקבלו אותי בו משהו שלא צריך את האישיות שלי ופשוט לא מוצאתוכבר נמאס לי מאבא שלי אני עוזרת לאמא שלי בעבודת הבית או אפילו אני עושה את עבודות הבית לבד כי אמא חוזרת מהעבודה תשושה ופשוט אבא שלי לא אכפת לו אני והאחים שלי מתנהגים אליו לא טוב בכלל וכמעט לא מדברים איתו מיום שהפסיק לעבודמה אעשה איתו מה אעשת בחיים שלי צריכה לעבוד נמאס לי מהחיים האלו
ד"ר אורן חסון
סבלנות ותמיכה
⌄
בת18 יקרה,
את צריכה להאזר במעט סבלנות. אני חושש שאין לך ברירה. את אביך לא תשני, ואני מאד מעריך את העזרה שאת תורמת לאמך. אלא שהיא התחתנה איתו, ואת רק נקלעת למשפחה הזו. לא בחרת את ההורים, למרות שעושה לי רושם שהצלחת עם אמא שלך. היום את בת 18, מתחילה לצאת לדרך עצמאית, וככל שתקדימי, כך ייקל לך, ובתנאי שתעשי זאת נכון, ולא להגיע מתלות בלתי רצויה בהורים (כמכלול), לתלות בלתי רצויה בחבר, רק כי זה מה שיש. היי סבלנית, ואולי תנסי לדבר יותר עם אמא שלך. למשל, להראות לה אמפתיה, ולשאול אותה איך היא מצליחה להחזיק מעמד כך. לשאול אותה אם היא חושבת שגם את תהיי חזקה מספיק. אם תצליחי להתקרב אליה יותר, ולדבר איתה גם על הקשיים שלה וגם על הקשיים שלך, אולי תמצאי בה חברה ותמיכה טובה מכל תמיכה אחרת.