נתינה להורים על חשבונך

תאריך פנייה: 19.09.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלי
המשפחה של החבר
19.09.2005 • 20:46

שלום
!!שמי גלי ואני בת 25.יש לי חבר מזה כשנתיים שחי כיום בבית הוריו. פעמים רבות הוא עוזר להם כלכלית(וחשוב לציין שמשכורתו של חברי ממוצעת), למשל: שיפוצים בבית, קניות, נופשים וכדומה. העניין מפריע לי מאוד הואיל ואנו משוחחים על חתונה ורוצים לחסוך כסף. אולם הוא אומר שאלו הוריו והוא יעזור להם גם אם לא יהיה לו כסף לעצמו. חשוב לציין שאני גדלה בבית שבו הוריי חינכו אותי לחשוב על העתיד ולחסוך כסף וכן הם עוזרים לי ולשאר אחיי בכל מה שצריך מה שלא קורה בצד שלו.בנוסף לכך אין לי כימיה גם עם אחיו ואשתו שדואגים רק לעצמם.כל זה גורם לחיכוכים בינינו ולמריבות. מה אפשר לעשות??

ד"ר אורן חסון
נתינה להורים על חשבונך
20.09.2005 • 21:29

גלי יקרה,
מסיבה זו או אחרת, בן זוגך רואה כערך חשוב את הדאגה שלו להוריו. את רואה את המצב הטבעי של נתינה של ההורים לילדים, במקום להפך. זה יכול לקרות כאשר הוא גדל בבית שהמצב הכלכלי בו היה קשה, ואת בבית שהמצב הכלכלי היה סביר יותר, ושהורייך היו יכולים יותר לתת לך. לכן, הוא גדל יותר עם תחושת חובה להוריו מאשר את. אני לא אומר שהוא בהכרח צודק יותר, אבל כך הוא. לפחות כל עוד אין לו ילדים, שכן אז תהיה לו מחוייבות משפחתית חזקה נוספת, והקונפליקט בין לתת להם לבין לתת למשפחה הפרטית שלו, יגדל.מעניין שבחרת לציין שאחיו אינו כזה, שכן את מציינת זאת כביקורת נגדו, שהוא ואשתו דואגים רק לעצמם (בעוד שהחבר שלך דואג יותר להוריו). מצד אחד ההבדל בינו לבין אחיו מרחיב את הפער שביניכם, כי את רוצה שבמידה מסויימת הוא יהיה כמו אחיו (אם כי יש לקחת בחשבון שאחיו כבר לא גר אצל הוריו, ולכן מרגיש פחות מחוייב). אבל עם יד על הלב, נדמה לי שאת מעדיפה את החבר שלך, בין היתר גם בשל היכולת שלו לתת.אני לא בטוח שתצליחי לשנות את סדרי העדיפות של החבר שלך. זה יכול להשתנות בהדרגה, גם אם באיטיות רבה בהרבה מזו שאת היית רוצה. בעיקר כאשר את מרגישה שזה יוצא על חשבונך. לכן, מוטב שתקחי זאת בחשבון כבר עכשיו, כאשר את עושה החלטות. ואם את מחליטה שאת רוצה להיות איתו גם כשהוא כזה, מותר לך להאבק על זכויותייך, כאשר את מרגישה שצריך, אבל מוטב אולי שלא להגזים בזה, כדי לא ליצור משקעים רבים מדי ביניכם, שיזיקו לזוגיות יותר מאשר התועלת המעטה שתשיגי במאבקים הללו. תני לזמן לעשות את שלו, היי סבלנית, ובעדינות, הדגישי יותר את הצרכים שלך, מאשר את הנתינה שלו להוריו. תני לו לעשות את החשבון לבדו. זה יקל עליו לשנות את דעתו, מדי פעם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083