נתינה וסיכון בזוגיות
שול
כסף ומערכת יחסים
⌄
האם במערכת זוגית יש להקריב כספית למרות שזה רק מחויבות ורצינות בין בני זוג ולא חתונה?בן זוגי מובטל הרבה זמן ויצא שביקש ממני שאכסה את המינוס שלו אם לא תהיה ברירה ובנוסף לכך אמר שאם בכל צרה שלא תהיה אוציא כסף מהחסכון שלי כשלא יהיה לנו כסף, מעבר לכך שאני כבר ממננת אותו ואותנו בכלל בחודשים האחרונים הוא חושב שאני אגואיסטית ולא מחויבת לקשר כי אני לא מוכנה להוציא מהחסכון כסף. נכון שזה מעבר לבקשה/תחינה גם סוג של בחינה של הקשר , הוא רוצה לדעת שאני מחויבת לקשר, והוא חושב שאני לא כי אני לא מסכימה לבקשותיו הללו. השאלה שלי היא האם המחויבות שלי חייבת להתבטא בצורה שהוא אומר ובצורה כזו שעליי להוציא חסכון ולא בעצם זה שאני כבר מוציאה את כספי עלינו באופן כללי, אני חושבת שהוא היה עושה זאת ואני חושבת שהוא ויתר למען הקשר(כי באופן כללי היתי גם מובטלת והוא עזר לי אבל עדיין....לא ברמות כשכאלו להוציא כסף מהחסכון ולכסות מינוסים ובכלל לא את הסכומים שאני הוצאתי לדעתי), למרות הכל אני מרגישה שעליי גם לחסוך את הכסף עבור עצמי ולהרגיש שאני אדם עצמאי ואדון לעצמי. בעצם מה הצעד הנכון לעשות? האם זה רע לרצות להגשים את עצמי ואת החלומות שלי ולקבוע גבולות ?החשבונות האלו באמת...מציקים מאוד, אבל אני מרגישה שעליי לשמור על הגבולות שלי למרות שהוא שונה ממני ומוכן להקריב יותר.למה זה חייב להיות רע?הרי זה לא שאין נתינה בכלל מצידי.
ד"ר אורן חסון
נתינה בזוגיות, ונטילת סיכונים
⌄
שול יקרה,
בכל מערכת זוגית, יש או צריכה להיות נתינה. אלא ששני הצדדים צריכים להרגיש שהם מקבלים בה, אחרת אין להם מה לעשות בה. הנתינה יכולה להיות רגשית, היא יכולה להיות תמיכה, סקס, ילדים, רווח חברתי כלשהו או נתינה כלכלית. הגמול שכל צד מקבל, נמדד גם הוא בכל אחד מהפרמטרים הללו. אלא שכאשר אנחנו מודדים את מידת הנתינה שלנו, אנחנו בהחלט שוקלים גם את מידת המחוייבות שלנו, כמו גם את זו של הצד השני כלפינו, ואת מה שנקבל בזוגיות להבא.הוצאת כסף, בניגוד לנתינות אחרות, באה על חשבון מה שיהיה לך להבא. היא מקטינה את האופציות שלך לעתיד, הן לצרכי המחיה והנוחות שלך, והן אולי גם לזוגיות עתידית. לכן באמת הוא צודק בכך שאם את לא מוכנה להוציא את הכסף, את מצביעה על כך שהמחוייבות שלך מוגבלת. אלא שיכול בהחלט להיות שהמחוייבות שלך מוגבלתבצדק. אם את לא בטוחה בו, ובכך שהוא יישאר איתך, את צריכה להיות זהירה יותר. אם את חושבת שהוא לא משקיע בך את אותה מידת סיכון לעתיד, את אולי גם כן צריכה להיות זהירה יותר, ולשמור לעצמך אופציות.מידת הסיכון שלך היא כפולה: מצד אחד, אם לא תתני את מה שהוא רוצה, הוא ישמור לך טינה, שאולי תצטבר ותיתוסף לכל חיכוך נוסף ביניכם, ואולי הוא יחליט ללכת בעקבות כך, היום או בעוד שנה וחצי. הסיכון המנוגד הוא כמובן שתשקיעי בו את הכסף, ואז הוא יילך, בין אם משום שהוא ישנה את דעתו ביחס לקשר, או משום שהוא איתך כי את פרה חולבת. הסיכון הזה קיים גם במערכת נישואים, אבל הוא גדול עוד יותר במערכת זוגית שאינה מחייבת פורמלית, פשוט כי הרבה יותר קל לסיים אותה. כאמור, אני לא יודע מה נכון ומה אינו נכון מבין כל האפשרויות, ואת היא זו שצריכה לדעת לנהל את ההשקעות שלך לפי התחושות שלך.