נקמה בבעל: השפעה על הבנות

תאריך פנייה: 24.07.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאל
רצון לנקמה בפרידה
24.07.2005 • 10:50

בעלה של אחותי נפרד ממנה באופן מפתיע לחלוטין לה ולכולנו לפני מס' חודשים.היא אמא לשתי בנות שלא מקלות על הפרידה, שכן גם להן ההפתעה היתה גמורה (מהיום למחר).לימים גילינו שיש לו חברה צעירה מזה זמן רב (שעובדת איתו).כמובן, שאחותי היתה שבורה ועדיין יש ירידות ועליות ולא קל לה בכלל גם לא למשפחה, אבל כולנו מאחוריה.הבעיה היא שהכיוון הוא הסכם וגירושים והיא מרגישה שהיא מקלה לו על החיים (נותנת לו מה שהוא רוצה בקלות) ונשאר לה הצורך לנקמה.היא רוצה לפגוע בו בדרך כלשהי גם אם זה יפגע בה. אני מבינה את הצורך שלה שיהיה לו רע ואני מנסה לשכנע אותה שתפגע בו, אבל לא בדרך שגם פוגעת בה, אבל אין לי רעיונות. חשבתי אולי ללכת לאמא של הבחורה ולספר לה מי החבר של הבת שלה וכו'.אנא עזרתך ודעתך בעניין.

ד"ר אורן חסון
לנקום בבעל, ולהפסיד את הבנות
25.07.2005 • 00:41

דניאל יקרה,
הצורך בנקמה הוא צורך בענישה, כדי שידעו בפעם הבאה לא להתעסק איתנו. הצד האחר של הנקמה הוא שיקום הגאווה העצמית הפגועה - הצלחתי להתעמת ולנצח!אבל היא לא יכולה לנקום בו מבלי שזה יפגע בה. כי אם היא תיקום בו, והיחסים בין אחותך לבעלה בנפרד (או גרושה) יהיו על הפנים, הבנות תיפגענה מכך. למען הבנות היא צריכה לשקם את היחסים איתו, שיהיו קורקטיים, אבל קורקטיים טובים. שכלפי הבנות היא נותנת לו גיבוי, אפילו אם הוא לא עושה כך. רק כך, יש סיכוי שהבנות תצאנה מזה עם מינימום פגיעה. ומה חשוב יותר, הכבוד העצמי שלה או שלומן הנפשי של הבנות?ולאחר שאמרתי כל זאת, אם היא תעשה כך, יש סיכוי לא רע שהיא תבין עם הזמן, שככל שהיא טובה ממנו, כך היא חזקה ומחוזקת יותר, והכבוד העצמי ישוקם פי כמה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083