נסיון מיני: גברים מול נשים
אחת...
לא רוצה שידעו על זה..
⌄
שלום
ד"ר..אני וחבר שלי בכיתה י"א, ואנחנו מקיימים יחסי מין כבר חצי שנה בערך.. הבעיה שלי היא שאני לא רוצה שכל החברים שלנו ידעו על כך, והחברים הטובים שלו הם גם חברים... אבל לא טובים כמו שהם שלו.. הוא טוען שהוא לא ישקר אם מישהו ישאל אותך, אך גם לא יענה..הוא "יתחמק"- זה מה שהוא אומר לי.. והרי שאנשים לא טיפשים- הם יכולים להבין דברים לבד ולחבר אחד ועוד אחד.. לא משנה כמה שאני אומרת לו שאני לא רוצה שאנשים ידעו, הוא ממשיך להגיד שהוא לא יכול לשקר לחברים שלו.. אלא שהוא ימצא את הדרכים שלו להתחמק וכדומה..למרות שזה מפריע לי, ולמרות שכבר דיברתי איתו.. הוא נשאר בדעתו... וזה מאוד חשבו לי שאנשים לא ידעו, כי אני לא אחת שאוהבת שיודעים עליה כאלה פרטים אישיים..מה לעשות?.. ולא יעזור כמה אני אשב ואדבר איתו ואגיד לו שזה ממש מפריע לי... הוא אוהב אותי ואני אותו, אבל הוא פשוט לא רוצה לשקר לחברים שלו..
ד"ר אורן חסון
נסיון מיני: ערכים, וגברים מול נשים
⌄
אחת יקרה,
צריך להבין את ההבדלים בין גברים לנשים כדי להבין מדוע פרסום העובדה שאתם שוכבים מציק לך. מחקרים רבים בפסיכולוגיה האבולוציונית מצביעים על כך שבחברות שונות בעולם גברים מעדיפים, כבת זוג קבועה, אשה שהיא חסרת נסיון מיני רב. זה לעומת העובדה שנשים מחפשות דווקא גברים שהם בעלי נסיון מיני רב משלהן. הסיבה להבדל היא שגברים רואים נשים שהן צנועות יותר מינית כנשים שתבגודנה בהן פחות, ולכן הסיכון שהם יגדלו ילד שאינו שלהם קטן יותר (וסיכון כזה קיים, וגם על כך יש נתונים רבים). לאשה אין סיכון שהיא תגדל ילד לא שלה אם בן זוגה יבגוד בה. לפיכך, הצניעות המינית של היא אחת מסגולותיה החשובות של אשה להערכתה בחברה ולהערכתה בעיני גברים, ולכך התאימו עצמן החברות השונות, כי הן מצפות זאת מנשים. בניגוד לחבר שלך, שכגבר מרוויח חברתית מכך שידעו ששכבתם, שמך הטוב נפגע. לא משום שאחרים לא מתארים לעצמם שזה מה שקורה, אלא משום שכל עוד הם לאיודעים, אז הם לאיודעים.אלא שלחבר שלך חשוב מאד גם הערך של כנות מול חבריו. ונכון, זהו ערך מול ערך. השם הטוב שלך, מול הכנות מול חבריו. אלא שכאן נכנס גם ערך נוסף, והוא הנכונות של החבר שלך להפקיר את שמך הטוב. את בת הזוג שלו, והוא אמור להגן עלייך, ולא לפגוע בך. ואם שמו ייצא כאחד שמדבר אחרי שהוא עושה, גם שמו הטוב ייפגע, בהקשר הזה, כגבר שאינו נאמן חברתית לבת הזוג שלו, ומוכן לפגוע בה על-ידי פגיעה בשמה הטוב.אני חושב שהוא בעיקר לא מעריך את מידת הפגיעה בך, ומשליך את דעותיו והרגשתו על אלה שלך. נדמה לי שהוא חושב שאם הוא עצמו לא ייפגע מכך שהוא יפיץ את זה ברבים, אז אין סיבה הגיונית שבגללה את כן תיפגעי, ושאולי כדאי שתשני את סולם הערכים שלך לפי זה שלו. אני מציע שתתני לו לקרוא את ההתכתבות בינינו, ואולי זה יעזור לך להבהיר לו טוב יותר את המקור של התחושות הקשות שלך בעניין זה.