ניתוק רגשי והגנות בזוגיות

תאריך פנייה: 28.07.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ג'
מדוע אין ייסורי מצפון
28.07.2013 • 12:58

שלום
ד"ר חסון,אני נשואה +3 לאחר רומן שנמשך כחודשיים לפני מס' שנים עם בחור שהיה נשוי ללא ילדים (כיום כבר יש ילד ), הרומן שהסתיים בבת אחת מצידו לאחר ששכבנו (פעם ראשונה ויחידה)שאמר שהוא מתייסר ייסורי מצפון קשים מול אישתו ולמרות שהוא חצוי, הוא צריך את הזמן להבין ולהתבגר . למרות הזמן שעבר אין לי מנוח מהשאלה מדוע לא היו לי ייסורי מצפון בעצמי? כל הזמן שהייתי איתו הרגשתי שזה משהו פרטי שלי ללא קשר לבעלי או למשפחה, לא היה לי ספק למיקום כל אחד בחיי, אך לא הצלחתי ועדיין להרגיש שאני עושה מעשה אסור.

ד"ר אורן חסון
ניתוק רגשי? הגנות?
29.07.2013 • 18:59

ג' יקרה,
זה עניין אינדיבידואלי. ואצלך זה כך אולי כי את עושה ניתוק רגשי חזק יותר, ואולי כי הסולם הערכי שלך, גם אם קיים, אינו עמוק כפי שהוא אצל אחרים. ואולי כי ההגנות שאת מגינה על עצמך מסייעות לעצמך לספר לעצמך סיפור שאת מאמינה בו יותר.קראי בבקשה גם את המאמר שלי על הנזק על הבגידות שלא מתגלות. אולי זה כן יעיר אצלך משהו, כי אולי זה עניין של נקודת מבט.ואולי, אגב, הוא משתמש בנימוק הזה כי אין ברצונו להמשיך איתך, וזה התרוץ האידיאלי, כי הרי לא יכול להיות נימוק יותר "מוסרי" מזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ג'
ניתוק רגשי? הגנות?
30.07.2013 • 09:29

קודם כל תודה,אני רוצה לציין שאחרי שקראתי את מאמרך של מלכודת הדבש, פעם ראשונה אחרי שנתיים שהצלחתי לצאת מהמקום הרגשי והשאלות הלא פתורות שהיו לי בעניין. המאמר והתשובות שלך בפורום בנושא הביאו אותי למקום הרבה יותר רגוע וקיבלתי בחזרה את הביטחון העצמי שלי.אני מודה לך מאוד מאוד.אשמח אם תוכל להפנות אותי לקריאה דומה נוספת ( המאמר היה קצר מידי).

ד"ר אורן חסון
ביטחון עצמי
31.07.2013 • 20:17

ג' יקרה,
אני שמח שהמאמר סייע לך. את מוזמנת לראות אתרשימת המאמרים באתר שלי כאן, אבל למיטב זכרוני היא רחוקה מלהיות מליאה. עם זאת, אם את באמת רוצה עוד תובנות, את יכולה להגיע אלי לסידרה של פגישות, שאני חושב שיעזרו לך להסתדר עם עצמך טוב יותר. אם את לא גרה באזור המרכז, אפשר לעשות זאת גם ביעוץ מרחוק, בין אם חד פעמי (שזה עדיין הרבה יותר מאשר הסיוע כאן בפורום), או אחרת.ראי את האפשרויות השונות באתר שלי. אם תרצי, צרי איתי קשר ונתאים את המסגרת לצורך ולאפשרויות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083