ניתוק קשר זוגי: ניתוח והמלצות

תאריך פנייה: 13.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תמר
למה הוא לא מנתק את הקשר?!
13.10.2006 • 11:26

דר' אורן שלום,אני וחבר שלי בנתק (פסק זמן) כבר שלושה שבועות - מיוזמתו.אנו משוחחים אחת לשבוע בקושי.בקשתי ממנו לומר לי ללכת (להפרד), רציתי לשמוע את זה יוצא מתוך פיו - והוא לא אמר דבר. כאילו שהוא לא רוצה שניפרד בנוסף אמר לי שהיתה תקופה שבה הוא אולי יכול היה לחשוב על להציע לי נישואים בעת שהיה מועסק וראה עתיד ורוד יותר אך עכשיו הוא לא יודע אם הוא יוכל לתת לי את זה - והוא לא רוצה למשוך אותי בזמן.הוא אמר לי שזה לא משהו שאני עשיתי לא טוב אלא שזה אצלו, הוא רוצה שנמשיך להיות חברים אך לא יוזם שום מפגש איתי ולא מדבר איתי.שוחחתי איתו בעינין העישון (גראס) ואני לא חושבת שהוא יפסיק עם זה - מה שגורם לי לחשוב פעמיים באם אני רוצה גבר כזה בחיי...הבהרתי לו שהוא יצטרך להחליט בין האבה שלנו לבין הגראס - אחרת זה לא ילך.בנתיים אנחנו עדיין לא מדברים ואני באויר וזה מכעיס אותי.למה הוא לא מנתק את הקשר איתי באופן סופי ? - כששאלתי אותו הוא אמר לי שגם אם נחליט להפרד הדרך היא לא בטלפון - שעבורו הקשר הזה היה משמעותי והוא לא יחתוך אותו בטל'.הוא עדיין לא עובד מה שכואב לו מאוד - בכלל במהלך כל השיחה הוא היה נשמע מאוד כאוב.אני חושבת על להמשיך בלעדיו - קשה לי שהגבר שלי לא איתי בתקופות הקשות.כי בעתיד יהיה יותר קשה - ילדים, משכנתא, התחייבויות וכו'.הבסיס שלו מעולה הוא אדיב,מקסים, רומנטי, נאמן, אמין אבל החוסר יכולת שלו להתמודד עם משבר והעובדה שהוא לא משתף אותי - זה מפחיד אותי! כי החיים לא ורודים ואני לא אוכל לאכול כל פעם את אותו סרט.מחכה לתגובתך.......תמר

ד"ר אורן חסון
סרט ללא סוף
14.10.2006 • 13:01

תמר יקרה,
אתם שלושה שבועות מנותקים כמעט סופית, והוא לא רוצה לסים בטלפון, אלא פנים אל פנים. אז היפגשי איתו פנים אל פנים.אבל אני בכלל לא בטוח שכאן הבעיה. יש ביניכם קונפליקט שהוביל אותך למחשבות על ניתוק הקשר, הוא החליט על ניתוק הקשר, ויכול להיות שפשוט לא נעים לו לפגוע בך. אז נוח לו שאת תגידי שזה לא מתאים לך, וכך, אולי תרגישי פחות פגועה (לדעתו). הלך המחשבה הזה נפוץ מאד. לאנשים רבים קשה לומר לצד השני, באופן גלוי ואסרטיבי, גם אם מנומס ואדיב, שהם לא מעוניינים בהמשך הקשר. כי הם לא רוצים את העימות שעלול להיווצר, כי הם לא רוצים את אי הנעימות ורגשי האשם, כי זה קשה להם לסרב לאנשים אחרים. ואולי אפילו כי ככל שאת נשארת יותר זמן בשלב הביניים, הם מקבלים מזה חיזוק חיובי לאגו. ופעמים רבות זה כל הדברים הללו כשהם מעורבים זה בזה.אלא שמעבר לכך העלית עניין אחר, והוא שהוא מובטל כרגע (והגראס יכול להיות בריחה נוחה), ואין ספק שהוא מרגיש שלא בנוח עם המצב. להיות איתך ביחד, פרושו לטחון את הכאב והעלבון, מדי פעם, עם מישהו אחר. גברים רבים מרגישים במצב הזה שהם מעדיפים להיות לבד, ובודאי שלא לדבר על זה. ואולי בכלל זה שהוא משאיר אותך מנותקת, אבל קצת תלויה בכל זאת, זה כדי שלא לנתק את הקשר סופית, ואולי מתוך תקווה שעוד מעט הוא יקבל עבודה (אפילו אם הוא לא עושה מאמץ בכיוון, התקווה הרי קיימת), ואז הוא יוכל לחדש את הקשר מעמדת כוח.זה סרט, אבל זה הסרט הזה. את צריכה להחליט עם הסרט הזה מתאים לך, ולחכות ולראות את הסוף שלו, ואולי גם להכנס שוב לעלילה, אם יש לך אפשרות כזו, או להחליט על סרט חדש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083