נישואים: חוסר שליטה ופתרון
רונן
מריבות קשות
⌄
ד"ר שלום,אני ואשתי נשואים מספר חודשים, הקשר שלנו חזק ואוהב מאוד אך מאז תחילתו פורצות ביננו מריבות באופן תדיר מאוד, לעיתים קשות ביותר. היום אשתי התחילה עמי מריבה בעקבות נושא פשוט מאוד(נשארתי לשבת עם חברי במרפסת השכנים 10 דקות אחרי שהלכה משם), כמסקנה מהריב הקודם שלנו השתדלתי לדבר אליה כמה שיותר יפה ובטונים הכי נמוכים אך הותקפתי מילולית ואח"כ פיזית עד שלא יכולתי להבליג יותר והחזרתי פעם אחת וחלש, הרגשתי נורא, ובכיתי כמו שלא בכיתי מעולם אך לא ראיתי כל דרך אחרת לעצור אותה. כעבור כמה שעות שהסתיים הריב החלטנו לתת לעצמנו נסיון אחרון (בפעם העשירית כבר). עוברת עליה תקופה לא קלה אך אינני חושב שזה מצדיק את מעשיה המתמשכים כלפי, אנו אנשים משכילים, מרקע וחינוך מעולים ואהבתנו גדולה מאוד אך עדיין נקלעים לפן המכוער הזה של היחסים. יש לציין כי אשתי גדלה במשפחה חד הורית וכנראה חונכה בסגנון "חוסך שבטו שונא בנו". אין דבר שחשוב לי יותר מלהציל את הקשר אשר לא מראה שום שיפור בהתמודדות עם ריבים מאז תחילתו, אודה לעצתך.
ד"ר אורן חסון
מסלול לא טוב של חוסר שליטה
⌄
רונן יקר,
אמנם אתם רק בתחילת הנישואים שלכם, אבל אתם במסלול לא טוב של חוסר שליטה עצמית, ונסיונות שליטה בצד השני. אני ממליץ מאד על יעוץ זוגי מסודר, שיימשך מספר חודשים לפחות, כדי ללמוד להפנים את הצרכים, את היכולות שלכם, את ההבנה ההדדית, ואת התקשורת ביניכם באופן כזה שיפחית באופן משמעותי את התסכול, ויגדיל את תחושת ההערכה ההדדית. לפי מה שאתה כותב, האלטרנטיבה עלולה שלא להמשך זמן רב.ואם היא תסרב להגיע ליעוץ, כדאי שתגיע לבד, כדי ללמוד איך ללמד את עצמך ואיך ללמד אותה מבלי להיפגע בדרך.