נישואים בסחרור: מה עושים?

תאריך פנייה: 03.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רון
זוגיות במשבר
03.12.2006 • 07:43

שלום
ד'ר חסוןאני בת שלושים נשואה וכבר שנה וחצי מנסה להיכנס להריון. בשנה לפני שנה גם עברנו מקום מגורים למקום הולדתי של בעלי במושב (אני מהעיר).כל אלו והדברים שנמנעו ממני עקב המעבר כמו עבודה מסוייימת שרציתי ועכשיו אני צריכה להתפשר חברות קורובות שעכשיו אני רחוקה מהן ובכלל הרגשה כללית שאני רק מוותרת וכלל לא מכירה את עצמי יותר. וכמובן שמצב זה יוצר "פיצוצים" ביני לבין בעלי במיוחד עכשיו הכל התעצם כשהתחלנו לחשוב על בניית בית.אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד רק משוגע יתלונן על החיים במקום שאנו גרים ואני אוהבת את בעלי ורוצה להיות איתו. אבל מצד שני אני לא מצליחה להתגבר על תחושת ההחמצה והתסכול וחושבת אולי הגיע הזמן לוותר ולהמשיך הלאה אפילו שהאלה הזה הוא לא נודע ויכול להיות גרוע יותר.בקיצור אין לי מושג מה עושים האם תוכל לעזור לי להבין?תודה

ד"ר אורן חסון
מה שעלול להכניס נישואים לסחרור
05.12.2006 • 12:37

רון יקרה,
את מתארת מצב שבו טבעי שכל אחד מכם בודק מחדש את מקומו בזוגיות. מסיבה כלשהי את לא נכנסת להריון, ולא כתבת אם זה בעקבות קשיים פיזילוגיים אצלך או אצלו, וייתכן שאתם כלל לא יודעים מה הסיבה. זה לבד עלול להכניס נישואים לסחרור, כי הצד שאין לו קשיי פוריות יכול להתחיל לחשוב שאולי הוא (או היא) עשה בנישואים האלה עיסקה פחות טובה או לפחות לא מתוכננת מראש, והצד שיש לו קשיים כאלה, לפעמים עוד קודם, מרוב חששות שזה מה שהצד השני חושב, מתחיל למתוח את הגבולות כדי לדעת אם באמת אוהבים אותו למרות זה, וזו דינמיקה שיכולה להגיע להרס נישואים. תוסיפי לזה את מעבר הדירה, והרעת התנאים לגבייך לפחות במרכיב החברתי והמקצועי, ששניהם קשורים גם בתדמית האישית שלך, וכל העניין ביחד יכול לגרום לקוצר רוח אצלך, לחוסר בטחון, לבדיקות, למאבקי כוח, שאינם בריאים לזוגיות. ולכן, גם אם הנישואים שלכם טובים באופן כללי, תשקלי אם כדאי לכם לקחת ייעוץ זוגי לתקופה מוגבלת, אפילו משהו כמו חודש-חודשיים בלבד, כדי לעזור לכם לסדר את עצמכם מחדש, ולקבל זה את זו בתנאים החדשים שבהם אתם חיים עכשיו. לפחות תדעי טוב יותר היכן המלכודות והמוקשים בחיי הנישואים, ואיך יש לפתור אותם או להימנע מהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083