הפסקת הוללות: סבלנות ובשלות רגשית
עידן
התחלה אבל מה עם סקס?
⌄
אני בן 20 בקשר עם בת 24 3 שבועות אנחנו מאוהבים מעל הראש וחושבים כל יום כל היום אחד על השני , עד עכשיו היא טיפה מערערת בקשר בגלל הגיל שלי אבל היא אומרת שכבשתי אותה , אני אחרי הרבה מאוד סטוצים ותקופת התפרפרות של איזה שנהבדרך כלל אני לא אמין בכלל,ויוצא עם כמה בנות יחד אבל איתה עכשיו זה משהו שונה אני רוצה רק אותה ,אני אפילו לא חושב על לבגוד בה ואני נזהר מהדחף-הזה כמו מאשהיא ילדה טובה כזאת ואני מעריך את זה מאוד,במיוחד שזה חשוב לי ,היא לא ממהרת לסקס ומצד אחד זה מראה לי שהיא בחורה בדיוק כמו שאני רוצה (לא זולה)ומצד שני אני חייב סקס ...שיצא לנו לדבר על סקס היא אומרת שהיא לא עושה סקס היא עושה אהבה , בחיים לא היה לה סטוץ והיא צריכה את הבטחון והאהבה בשביל שיהיה סקס..אני אמנם מאוהב בה מאוד אבל אין לי מושג כמה זמן היא רוצה למשוך את זה...אני זה עתה סיימתי עם חיי ההוללות שהייתי כל יום עם בחורה אחרת ואני מאוהב בה ככה שאני לא רוצה לחפש סקס במקום אחר וזה דבר שהוא מאוד חשוב לי...2 שאלות לי אליך ד"ר חסון המבורךאני יודע שאני צריך להגיד לה את זה אבל..השאלה היא איך לצאת מהשיחה הזאת בהרגשה חיובית כי מנסיוני השיחות האלה לא מוסיפות כלום לקשר אלא גורעות ממנו ...והשאלה השניה היא -היא אומרת לפעמים דברים כמו - אם היית בן 26 לא היית אומר את זה וכל מיני דברים כאלה שלא מעצבנים אותי אבל טיפה מציקים- במיוחד שיצאתי כל כך הרבה בנות בשנה האחרונה שהיו גדולות ממנה ,ומכל הבחינות אני מתנהג ונראה בן 25 לפחות(יש לי כבר עסק, יצאתי עם המון נשים,הייתי בחו"ל,) אני אמנם לא מסודר מבחינה כלכלית אבל אני בן זוג נהדר ויש לי בטחון עצום בזה..
ד"ר אורן חסון
סבלנות ובשלות
⌄
עידן יקר,
בסך הכל הפסקת הוללות (לצאת עם כמה נשים במקביל) רק לפני 3 שבועות, ואתה בקשר עם מי שעוד לא מתמסרת לך מינית. היא צודקת בזה, משום שההתנזרות הזו כנראה עוזרת לה להשאיר אותך איתה, עד שאולי באמת תתמסר אליה רגשית, ולא רק לתשוקה עליה.גיל, זה לא רק מראה, ולא רק נסיון. גיל זה גם יציבות רגשית. זה סבלנות. אני מקווה שיש לך את זה כדי לשמור עליה לאורך זמן. ועדיין לא ברור לי מדוע אתה חוזר לעניין הזה של לומר לה שאתה מפסיק למענה את ההוללות שלך. אם זה מה שאתה מרגיש, למה שלא תשמור את זה לעצמך? גם זה חלק מהבשלות והבטחון העצמי. להרגיש את מה שאתה מרגיש לעצמך, מבלי לדרוש ציונים ושבחים מהצד השני. תקבל אותם טוב יותר מבלי שתבקש.