תנודות בזוגיות: מה גורם להן?
יעל
האם אני מגזימה?
⌄
שלום.
אני וחבר שלי יחד 6 שנים, שנינו בני 24 ולאחרונה עברנו לגר ביחד.תמיד היו לנו עליות וירידות ביחסים דבר שלדעתי טבעי. אולם לאחרונה אני מתחילה לתהות אם הדבר באמת טבעי ואם יש מקום להמשיך את הקשר. התחושות שלי בקשר בהתאם לעליות והירידות נעות בין "אני האדם הכי מאושר בעולם ואני רוצה להיות איתו לנצח" ובין "אני לא מסוגלת להיות איתו אפילו שניה נוספת". חשוב לי לציין שהתחושה השלילית נדירה ביחס לחיובית אבל אני כלל לא בטוחה שיש לה מקום.התחושה השלילית החזקה הזו לא מצביעה על קשר לא בריא?בנוסף לכך לאחרונה עולה נושא החתונה וילדים בצורה יותר אינטנסיבית מצידו. אני מוצאת את עצמי מתנצלת ומסבירה לו שוב ושוב שאנחנו עד צעירים, בעצמנו ילדים ושאני עדיין לא מרגישה מוכנה, אבל הוא לא מרפה ואני לא יודעת איך להתמודד איתוהשמח לקבל את חוות הדעת שלך ומודה לך על כך.
ד"ר אורן חסון
תנודות חיצוניות ותנודות פנימיות
⌄
יעל יקרה,
עליות וירידות בתחושות לגבי יחסים הן דבר טבעי. השאלה היא עד כמה הן קיצוניות, ועד כמה טוב לך בזוגיות שלך. תנודות יכולות לנבוע מכמה סיבות, חלקן קשורות לטיב הקשר שביניכם, לעוצמה וליציבות שבה את מרגישה את האהבה שלו, ולבטחון שהקשר הזה נותן לך, ועוצמת התנודות יכולה לנבוע גם מהיציבות הרגשית שלך. ככל שאת נוטה יותר לראות דברים (ובעיקר את יחסייך עם אנשים) בשחור ולבן, עוצמת התנודות, שכפי שאמרתי, הן טבעיות בקשר, גדולה יותר, וככל שאת נוטה לראות דברים באופן יציב יותר, כך עוצמת התנודות תרד. כך שהגורמים לתנודות האלה הם בחלקם חיצוניים, ובחלקם פנימיים שלך. לכן, לא אוכל לומר לך אם הקשר בריא או חולה, מבלי לדעת יותר על יחסייך עם אנשים אחרים. אני מציע שתעשי לעצמך חשבון כזה, שאולי, אם תצליחי לקחת בחשבון גם את עוצמת התנודות הפנימיות שלך, יעזור לך להאיר את הקשר באור נכון יותר.השאלה הנוספת היא שאלה של מטרות, בשלב זה של חייך. אם הוא לוחץ עליך, הרי זה או משום שהוא באמת מעוניין להקים משפחה בהקדם, או משום שהוא רוצה להבטיח שתהיי בו זוגו לחיים, ואולי זה חשוב לו להבטיח זאת מוקדם ככל האפשר, בעיקר אם את מראה סימנים של חוסר בטחון בקשר ביניכם. מבחינתך, שאלי את עצמך אם את שוללת את האפשרות הזו בגלל חוסר בטחון בקשר, או משום שאת באמת לא רוצה את זה בשלב זה. כלומר, בין היתר, זה מחזיר אותך לברור עצמי עם הפיסקה הראשונה. כאשר תתני לעצמך תשובות טובות יותר, תוכלי גם לדעת טוב יותר איך להתמודד עם הרצונות והצרכים שלו.