האם סביר שיקרה לאחר 9 שנים?

תאריך פנייה: 25.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
האם זו אהבה
25.01.2012 • 12:16

שלום
ד"ר,בן זוגי ואני נמצאים במערכת יחסים כבר כמעט 9 שנים, בשנה האחרונה אנחנו מדברים על חתונה ודברים הופכים לממש רציניים- שוקלים מתי אפשר, מדברים על ילדים וכו'.הקשר בינינו טוב- אנחנו מסתדרים מעולה, אנחנו צוחקים כל הזמן, ואוהבים לצאת ולהיות ביחד. אפשר לומר שההתנהלות היומיומית שלנו היא די טובה, הקשר שלנו טוב מהבחינה שאנחנו יכולים לדבר על הכל, מנהלים ביחד שיחות על הכל, ומבחוץ זה נראה קשר שכל אחד היה רוצה להיות בו, אין הרבה ריבים והכל מסתדר. אנחנו בטח נראים כמו זוג יונים.אבל לי יש בעיה, אני לא יודעת אם אני אוהבת אותו ואם אני רוצה להישאר איתו. יש מישהו אחר, שאין לי שום קשר איתו, אבל הוא עושה לי פרפרים בבטן כל פעם שאני רואה אותו ואני תמיד חושבת מה לומר לידו ואיך להתנהג לידו. ובנוסף- אין לי תשוקה עזה לחבר שלי, אין לי הרבה חשק לשכב איתו, אבל בגלל שאנחנו כל הזמן היינו יחד אני לא יודעת אם זאת אני כזאת, או שזה בגלל שאני לא ממש נמשכת אליו. אני יודעת שבגדול הוא לא הטיפוס שלי, הוא לא הבחור שהיה מסובב לי את הראש ברחוב, אבל אני בסדר עם איך שהוא נראה (לא חושבת עליו לרעה אבל גם לא הרבה לטובה, מבחינתי הוא רגיל). דבר שלישי ואחרון, אני לא מתגעגעת אליו כשאני לא איתו ואפילו די נוח לי כשהוא הולך.השאלה שלי ד"ר היא האם זה מה שקורה אחרי 9 שנים וכדאי להישאר בקשר הזה, כי הוא באמת קשר טוב ואנחנו מכבדים ואוהבים אחד את השניה, לפחות כבני אדם. או שככה אהבה לא ניראת גם לא אחרי 9 שנים?תעזור לי בבקשה

ד"ר אורן חסון
כשאני מסבך אותך עוד קצת
26.01.2012 • 21:31

אנונימית יקרה,
קודם כל, אז התשובה היא חיובית – שזה בהחלט סביר שיקרה לאחר 9 שנים ביחד. ההרגל הוא חלק מהעניין. אבל זו תשובה חלקית, כי יש מי שזה קורה אצלו יותר ויש מי שזה קורה אצלו פחות, ולא תמיד, אגב, זה תלוי בבן או בבת הזוג.אם את רוצה לדעת מה את רוצה או לא, נסי לעשות את התרגיל הבא – נסי לחשוב שנפרדת מבן זוגך, ושאת מחליטה ללכת על הבחור שעושה לך פרפרים. המשיכי לדמיין מצב שבו הייתם ביחד, אבל זה היה כישלון (נגיד, כישלון מיני כי הוא לא הצליח לעשות שום דבר, או כי הוא לא יודע לגעת בך, או כי הריח שלו נורא ואיום), או מצב שבו הייתם ביחד, וזה היה נהדר מבחינתך, ואת מטפחת ציפיות להמשך קשר נפלא, אבל אז הוא אומר לך שמבחינתו זה לא זה, והוא לא רוצה איתך שום יחסים, או סתם לא מתקשר אחר כך ולא עונה לטלפונים ומסנן אותך. ובנוסף לכישלון הזה, את יודעת שגם הקשר עם בן זוגך הנוכחי, שנפרדת ממנו, כבר לא ריאלי. האם עדיין תהיי מרוצה מהפרידה?זה תרגיל ריאלי. מצד שני, ייתכן שאם תיפרדי מבן זוגך תמצאי בן זוג חדש בתוך שנה-שנתיים-שלוש, שבכלל לא בטוח שיהיה ההוא עם הפרפרים, ושתהיי מרוצה. את לא יכולה לדעת מה יקרה הלאה אם תיפרדו, את די יודעת מה יהיה הלאה אם תישארו ביחד. זו החלטה שאת צריכה לקחת על עצמך, ובאמת שאני לא יכול לדעת מה עדיף לך. אני אפילו לא יכול לדעת אם זה יקרה לך עם מרבית בני הזוג העתידיים שלך, או רק אם אלה שירצו בך.אני יודע שאני מסבך אותך. נורמלי בזוגיות ארוכה שמדי פעם יש תחושת הידלקות על מישהו אחר, אבל מעבר לכך אין לי תשובות שאני יכול לתת לך על סמך ההכרות הקצרה הזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083