מתי לפנות לייעוץ זוגי?

תאריך פנייה: 10.10.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
חסויה
שאלה חשובה לד"ר אורן חסון
10.10.2010 • 12:47

שלום,
יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי .כשהולכים ליועץ זוגי , איזה סוג של שאלות נשאלות שם? (זוג חברים שבעתיד הקרוב מתכננים להתחתן)הולכים ליועץ זוגי רק כשיש בעיה או משבר גדול ? או גם אם יש ויכוחים פה ושם ואי הסכמות אז זה גם סיבה טובה ללכת??והשאלה החשובה שלי היא:שיועץ זוגי שואל אותך למה אתה חושב שהבן זוג אוהב אותך מה אתה אמור להגיד?וכשהיועץ שואל אותך למה את אוהבת את הבן זוג שלך מה אז אני אמורה להגיד?אשמח לתגובה מהירה תודה רבה !!

ד"ר אורן חסון
מתי נכון ללכת לטיפול זוגי?
11.10.2010 • 11:36

חסויה יקרה,
הנכון הוא ללכת ליעוץ זוגי כאשר יש בעיה שעלולה להחמיר אם לא מטפלים בה. לאחר שהחמירה, הטיפול בה קשה יותר, גם אם אפשרי. את צריכה, לכן, לראות אם יש מגמה של החמרה. עם זאת, אם חולפת במוחך המחשבה על יעוץ זוגי לאחר ויכוחים ואי הסכמות ובעקבות ויכוחים קטנים, אז כנראה שהם לא כל כך קטנים בעינייך. זה לבד אולי אומר שעדיף ללכת לייעוץ, כי כאשר הם יהיו גדולים הם עלולים להיות לך קשים מנשוא.יותר ויותר זוגות מגיעים ליעוץ עוד לפני הנישואים. לפעמים הרעיון הוא פשוט לשפר את התקשורת ואת איכות החיים. לפעמים כי יש בעיות ממשיות, והם רוצים לטפל בהם "תוך כדי תנועה" מבלי לוותר על הקשר בגלל הבעיות.לגבי השאלות שתישאלי... לפעמים השאלה מדוע את אוהבת אותו עלולה להיות מפחידה, אולי כי את לא בטוחה מדוע ואם בכלל, ואולי כי את לא יודעת לומר במילים את הדבר הפשוט: אני אוהבת אותו כי הוא ממלא אותי בתחושה של שלמות, כי אני מרגישה נפלא, בטוחה ומוגנת, וכי אני נמשכת אליו בטרוף. ואולי מפחיד אותך כי את לא מרגישה את זה בעוצמה כזו, אלא את אוהבת אותו כי נעים לך איתו, כי את רוצה להיות איתו, כי את אוהבת את העיניים שלו או את החיוך שלו או את השקט שלו או אולי דווקא את הפעלתנות שבו, ואלה הם שנותנים לך תחושת שקט וביטחון. בכל מקרה, יכול להיות שאת פוחדת לאכזב את בן זוגך באמירה שלא תהיה טוטלית מספיק בשבילו. את אמורה להגיד את מה שאת מרגישה וחושבת. אני לא בטוח שאת בטוחה במה שאת מרגישה וחושבת, ולא בטוחה שזה "מספיק טוב", ואולי לכן את חוששת שתשובה שלך תאיים על המשך הקשר. והנה לך נקודה למחשבה, מדוע זה כך, עוד לפני הטיפול עצמו.אלא שהשאלות שתישאלי תלויות במטפל. יש יועצים זוגיים שבכלל לא ישאלו אותך שאלות. הם בעיקר יקשיבו לשניכם. יש מי שיירצה או שתרצה כיוון לתהליך, דרך השאלות. כדי להבין היכן הבעיה. בדרך כלל את יכולה לסמוך על זה שאת מגיעה לאיש מקצוע, ושיכוון אותך נכון. אחרי הכל, הוא או היא עובדים, בדרך כלל, עם זוגות שיש להם קשיים. מן הסתם, הוא או היא מנוסים בזה, ויוכלו לכוון אותך נכון תוך כדי התהליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חסויה
תגובת המשך .תודה על היחס!
11.10.2010 • 12:20

שכחתי לציין שצעד הזה של ללכת ליועץ נישואין בא מבן זוגי לא ממני , אני מאוד אוהבת אותו ובגלל זה אני מפחדת שבגלל שאני בחורה בישנית וסגורה המטפל ישאל אותי למה אני אוהבת אותו או כל שאלה ובגלל בישנות או סגירות שלי אני לא יענה כנראה את מה שצריך לענות אין לי ספק שאני אוהבת אותו והוא אותי . עברנו הרבה משברים בקשר שלנו ובכל עברנו אותם כי יש בנינו אהבה חזקה והבנה אחד כלפי השני.וזאת בדיוק הבעיה שהויכוחים הקטנים באמת קטנים גם הוא אומר את זה הוא טוען שהוא רוצה שנלך ליועץ זוגי כדי למנוע משברים בעתיד (עד כמה שאפשר) ושהיועץ אכן יתן לנו כלים איך להתמודד עם העתיד . השאלה אם צריך ללכת ליועץ זוגי כדי למנוע בעיות שיהיו בעתיד? או שיתן לנו כלים להתמודד עם הזוגיות שלנו?אני מאוד חוששת הוא רוצה ללכת ליועץ מסויים ושמעתי שאותו יועץ הוא יועץ טוב אבל הוא לא מתעקש על לסדר את הקשר או אני לא יודעת איך לקרוא לזה שהרבה זוגות יצאו ממנו גרושים שכאילו הוא לא הכי לחוץ שקשר שבאמת לא טוב ימשיך הלאה ולא משנה אם זה אישה נשואה עם ילדים או רווקה .אני מצטערת על האורךתודה!

ד"ר אורן חסון
לבקש. לבקש שיהיה בלי לחץ.
12.10.2010 • 00:12

חסויה יקרה,
אם כך, אל תפחדי לומר שאת סגורה וביישנית, ושזו הסיבה שאת מתקשה בתשובה לשאלות אלו ואחרות. בעיקר, כפי שאני מבין, אלו הדורשות ממך לחשוף את רגשותייך. אני מקווה שהיועץ או היועצת שתלכו אליו יהיה מספיק רגיש כדי לדעת לא ללחוץ עליך בעניין הזה, ולתת לך את הזמן.אני לא יודע מה לומר לך בעניין היועץ הספציפי עליו את מדברת. יועץ לא אמור לומר לכם שאתם "לא מתאימים", או "צריכים להיפרד" אלא אם יש בעיות שהן באמת חריגות וקיצוניות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083