מתי הוא רוצה להתחתן? איך לדעת

תאריך פנייה: 29.06.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלינה
לא מציע
29.06.2014 • 13:31

היי..
אני בת 25 וחבר שלי בן 26,אנחנו יוצאים כבר למעלה משנה וחצי,הזוגיות שלנו מאוד טובה ובריאה לפני שבועיים אף נסענו לנופש רק שנינו לבד והיה פשוט מושלם.
העניין הוא שאני מרגישה מאוד בשלה לנישואין ולהתמסד ביחד ומבחינתו אני מרגישה שהוא מפחד מזה מהצעד הזה,אני לא יודעת איך לנהוג וכיצד להתייחס לכך,כיוון שכל פעם שעולה הנושא הזה או ששואלים אותו על הנושא ואני בקרבתו הוא תמיד עונה ואומר שיש עוד זמן שזה יקרה!!
אמרתי לו כבר כמה פעמים שאני לא מוכנה לחכות יותר מדיי ומאז שתקתי..אבל הזמן ממשיך ועובר והוא לא מציע וגם לא מרגיש לי שהוא בכלל בקטע הזה בזמן הקרוב.
מה ניתן לעשות או איך כיצד לנהוג במצב שכזה?

ד"ר אורן חסון
איך יודעים אם הוא רוצה להתחתן ומתי?
30.06.2014 • 16:16

אלינה יקרה,
זה נושא שהרבה פעמים לא מדברים עליו א. כדי שלא להכנס לקונפליקט שאולי ייפגע בקשר, ו-ב., כדי שלא להיפגע.אתם מספיק זמן ביחד כדי לדבר על זה, ואת בשלב שבו את רוצה לדבר על זה כי את רוצה לדעת היכן אתם עומדים. יחד עם זה, את גם צריכה להקשיב לו כדי להבין. כלומר, את רוצה לדעת אם הוא לוקח את הזמן כי הוא לא בטוח בך, או אם הוא לוקח את הזמן כי הוא רוצה קודם להיות מבוסס כלכלית, וכרגע זה לא בתכנון שלו, גם אם את כן - אם תהיי מוכנה לחכות עד שירגיש מוכן.על זה צריך לדבר. ואם את רוצה כנות מצידו, הוא צריך להרגיש שאת מקשיבה לו ולצרכים שלו, ולא לכאב ולפגיעות שלך. כי אם הוא יחשוב שאת מנסה לכפות עליו את הצרכים שלך, או אם הוא ירגיש שתיפגעי ותברחי ברגע שתביני שהוא מרגיש שהוא צריך להמתין עוד, יתכן מאד שהוא ינסה למרוח אותך, ולא לומר לך את מה שהוא באמת מרגיש. ככל שתצליחי להניח לכאב ולפגיעות ולצורך שלך, ויותרלרצותלהבין אותו, כך תדעי נכון יותר מה הוא חושב, שלא דרך המגננות שלו. כאן העבודה שתצטרכי לעשות עם עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083