משיכה לרופא מטפל - מה לעשות?
מתלבטת
משיכה למרות יחסי מטפל-מטופל
⌄
היי,במסגרת בעיה רפואית שאובחנה אצלי לאחרונה, הגעתי לייעוץ אצל רופא מומחה, ואני חשה את עצמי נמשכת אליו באופן שלא הרגשתי כבר המון זמן לאף גבר.הוא נראה מצויין לטעמי, מקסים ומנומס ומשעשע, וממש כיף לי לדבר איתו.יש לציין ששנינו צעירים ורווקים, בני אותו גיל פחות או יותר, והטיפול הרפואי שהוא מעניק לי הינו זמני, כלומר אני מניחה שניפגש עוד מספר פעמים עד לתום הטיפול אך מעבר לזה לא נתראה יותר והקשר הרפואי-מקצועי יסתיים.אני מודעת היטב לבעייתיות בסיטואציה, בעיקר עבורו (מאחר וזה מסכן את הרישיון הרפואי שלו) לכן אין לי ספק שהוא לעולם לא "יתחיל" איתי גם אם אני מוצאת חן בעיניו,אבל אני באמת תוהה האם זה יהיה בעייתי לנסות לממש קשר רומנטי לאחר שהטיפול הרפואי יסתיים?...חשוב לי גם לומר שיש לי היסטוריה רפואית ענפה, ב-15 השנים האחרונות פגשתי הרבה מאוד רופאים, כולל צעירים וחתיכים, ומעולם לא נדלקתי על אף אחד מהם, כך שבאמת אין כאן תסביך או העברה או כל דבר אחר.הוא פשוט גבר מאוד מאוד אטרקטיבי בעיני, בדיוק "הטעם שלי" כמו שאומרים, והייתי נדלקת עליו גם אם הייתי פוגשת אותו במסיבה או בפאב - אין למשיכה שלי אליו שום קשר לצד הטיפולי, אני לא מרגישה שהוא "מציל" אותי, וכיו"ב. זה מקרי לחלוטין שהוא רופא ונפגשנו במרפאה.האם לדעתך אני צריכה לשכוח ממנו בגלל הסיטואציה בה הכרנו?או שאולי אחרי שהטיפול הרפואי יסתיים כדאי לי לנסות לגשש ולראות אם גם אני מוצאת חן בעיניו באותו אופן?האם יש בכלל דרך לדעת אם אני מוצאת חן בעיניו בתוך הסיטואציה הזו? או שלאור היותו איש מקצוע הוא לא ירשה לעצמו להפגין משיכה או לחשוף רגש של חיבה?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
מקצועיות
⌄
מתלבטת יקרה,
המשיכה אליו היא לא למרות יחסי המטפל-מטופל, אבל אולי בגלל יחסי המטפל-מטופל, שזו אחת הסיבות שבגללן לרופאים יש איסור אתי ליצור קשר אישי עם מטופלים שלהם.מבחינה זו, אכן, הסיכון הוא אצלו. מבחינה זו, הסיכון במידת מה גם אצלך, שכן את מתלהבת מדברים מסויימים שאת רואה בו, שחלקם אולי נובעים מהיותו הרופא המטפל שלך. כולל עניינים של סמכות, החלטיות, נחרצות, אחריות ודאגה לך וכן הלאה, שמתבטאים בהכרח בסוג היחסים שביניכם, ואולי היו אחרת בנסיבות אחרות. את אומרת שלא, ואני יכול להבין אותך, אבל את לא יכולה להיות בטוחה בכך לחלוטין. את גם לא יכולה לדעת אם יש לו בת זוג, ו/או אם הוא גבר שמנצל את השרמנטיות שלו ליחסים מזדמנים. את גם לא יודעת אם הנחמדות שלו היא מקצועית גרידא, כלומר, אם את באמת מוצאת חן בעיניו כבת זוג אפשרית, או לא. אל תשכחי גם שבניגוד לבני זוג אחרים שבאמת היית פוגשת במסיבה או בפאב, חלק מהסודות האישיים שלך גלויים בפניו מראש, וזה אולי מעמיד אותך במקום קצת שונה. שגם זו בעייה אתית מסויימת.ובכל זאת, שכפי שאת מספרת, היחסים המקצועיים ביניכם אינם ממושכים ולא יהיו ממושכים, לפחות מבחינת מספר הפגישות (ואולי היה קל יותר לו זה גם היה מתחיל ומסתיים בתוך כמה ימים). מבחינה זו, לפחות, נראה כאילו היחסים הטיפוליים ביניכם וההשפעה שלהם אמורים, פסיכולוגית לפחות, "להתיישן" מהר יחסית. כך שלכאורה זה בסדר, אם תשמרי על זמן "מנוחה" מסויים לאחר סיום הטיפול. אבל מה שעלול להשתבש הוא שהרצון שלך בכך שהוא יזכור אותך לטובה, ובכלל יזכור אותך, עלול לשנות משהו ביחסים שביניכם במהלך הטיפול עצמו. זו נקודה שבה את יכולה להקשות עליו, בין אם כוונותיו הן נקיות מרצון ביחסים אחרים, ובין אם את באמת מוצאת חן בעיניו כבת זוג אפשרית. את צריכה לחשוב היטב על האיך ומה והכמה, אם זה מה שתרצי, באופן שייקל גם עליו להיות מקצועי ביחסים איתך. וגם, להבין שאת תצטרכי להיות זו שיוזמת, כדי להקל עליו לשמור על האתיקה שלו, שהיא חלק מהמקצועיות שלו שחשוב לו מאד להגן עליה. גם אם ניתן להתגבר על זה, העובדה הזו כשלעצמה מעידה לא מעט על בעייתיות שיש בעצם יצירת הקשר.
מתלבטת
מקצועיות
⌄
קודם כל ולפני הכל, תודה על המענה המהיר והרגיש.אני מסכימה מאוד עם כל מה שכתבת, ולכן מראש גם קיימת בי ההתלבטות האם נכון לעשות משהו, ומתי, אם בכלל.התחברתי מאוד למה שאמרת על כך שבאופן לא מודע ההתנהגות שלי עלולה להשתנות במחיצתו מתוך רצון לגרום לו "לזכור אותי", ואני אכן משתדלת מאוד להימנע מכך מאחר ואין לי שום רצון להקשות עליו, להביך אותו או לדחוק אותו לפינה.לגבי מה שכתבת על כך שאני צריכה לחשוב היטב על האיך, מה וכמה, באופן שייקל עליו להיות מקצועי - זו באמת הנקודה שבה אני תוהה ומתלבטת.האם לדעתך יהיה לגיטימי שבמפגש האחרון שלנו אומר משהו קליל ולא מחייב שיבהיר לו שהוא מוצא חן בעיני? עברה לי מחשבה אולי לזרוק לחלל הערה הומוריסטית בסגנון של "אחרי שהפרוצדורה תסתיים בהצלחה, אני מזמינה אותך ל___ (משקה אלכוהולי כלשהו)" ולפי התגובה או חוסר התגובה שלו לראות אם יש בכלל סיכוי?או שזה לגמרי מוקדם מדי ועדיף בכלל לקחת "תקופת צינון", לשכוח ממנו לכמה זמן, ורק אחרי תקופה ליצור קשר מחודש, אם עדיין יהיה בי הרצון?ושוב תודה על המענה והרגישות...