משחקי תפקידים בזוגיות
נילי
בן זוג עדין/פסיבי
⌄
אני בת 28, כך גם בעלי, ואנחנו נשואים 3.5 שנים. (התחתנו 5 חודשים אחרי שהכרנו)אחת התכונות שאני אוהבת אצלו היא העדינות שלו. תמיד נזהר שלא לפגוע, בקיצור - עדין במובן חיובי.אבל... יש צד שני לאותה מטבע. לפעמים הוא פוחד לפעול, בגלל שהוא לא יודע מה הדבר הנכון.דוגמא (יותר מתחילת הנישואים): בכל פעם שהייתי בוכה (קורה לפעמים...), הוא היה מסתכל עלי ולא יודע מה להגיד. או מקסימום שואל "את עצובה?" או משהו זהיר אחר. ואני הייתי מצפה שינהג בצורה יותר פעילה. ידבר איתי, יגע בי, אפילו שיצחיק אותי. (גם אם הייתי מבקשת ממנו במפורש במקרים כאלה שיצחיק אותי, הוא היה "נתקע" ומנסה לספר בדיחת קרש, וסתם ככה בחיים הוא יודע להצחיק אותי).או: אם הייתי כועסת ומפנה אליו את הגב, הוא היה יכול לחבק אותי בזהירות, כי אולי אני לא ארצה, והנגיעה ההססנית הזו מעצבנת ואני יותר מתרחקת, והוא לומד מזה שהוא צדק ואני באמת לא רוצה מגע, בעוד שאם היה פחות מהסס ופשוט מחבק אותי, הייתי שמחה ומתקרבת.וזו אותה מטבע, כי הכל נובע מרצון לא לעשות משהו שלא יהיה טוב לי. נכון שאם הוא "יעיז" יכול להיות שהוא יעשה משהו שלא טוב לי. אבל אז מה? שינסה, שיקח את ה"סיכון". לומדים להכיר ולדעת. וכש"עושים", עלולים לעשות גם טעויות, אבל זו לא סיבה ל"לא לעשות".היום המצב השתנה לטובה, אבל עדיין יש דברים שמפריעים. היום זה מפריע לי בעיקר בקיום יחסי מין. הוא מהסס, הולך צעד אחרי כדי לדעת שזה בטוח בסדר, והוא לא עושה משהו שלא טוב לי. כך יוצא שאני המובילה. אני זו שיוזמת בדר"כ, אני זו שקובעת את הקצב. אני יודעת שבעולמנו הפתוח והליברלי זה בסדר "להחליף תפקידים", אבל אני לא רוצה להיות בתפקיד הזה. לא אכפת לי לפעמים, אבל לא בצורה קבועה. אני רוצה שהוא ידע גם ליזום, להוביל, לסחוף אותי אחריו, לגרום לי להתמסר לו. ואני לא יודעת איך להשיג את זה.אני משערת שתייעץ לי ללכת ליעוץ, כנראה שזה מה שצריך... אבל אולי בכל זאת תוכל לנסות לעזור?תודה!
ד"ר אורן חסון
משחקי תפקידים
⌄
נילי יקרה,
אם "בחיים האמיתיים" הוא מנסה לנחש כל הזמן מה את רוצה, ולא הולך רחוק מזה, אולי תלכו למחוזות הפנטזיה? – נסי איתו משחקי תפקידים, ומצאי לו תפקידים אגרסיביים יותר. ואם הוא מדי פעם יעצור, כדי לבדוק אם את בסדר, אל תתני לו. וכדי שלא ירגיש נזקק לזה, עשו ביניכם מראש הסכם של סימן מוסכם שתעשי אם זה באמת לא ימצא חן בעינייך, להפסקת המשחק. ואולי אז, כשהכללים ישתנו, וכשהוא יבין שכל עוד את בסדר ולא נותנת את אותו סימן מוסכם, זה בסדר, אולי אז הוא יילך עם התפקיד החדש הזה, וילמד איך לא לחשוש לפגוע בך.ואנא, תחזרי לומר איך זה עובד. כי בעקרון זו בעיה שאינה פשוטה לנשים, והן מתקשות למצוא לה פתרון. תני לזה קצת זמן, כדי שיתרגל לזה מספר פעמים, ואשמח לדעת מה קרה.