משבר זוגי: טיפים לשיפור התקשורת

תאריך פנייה: 01.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יולי
זוגיות
01.02.2012 • 08:25

אני נשואה +3 מזה 16 שנהתמיד היו לי בעיות בזוגיות אבל איך שהוא ויתרתיבימים האחרונים אני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות ואסביר למה בן זוגי נסע ליוון ל5 ימים בהודעה שהוא מתנתק ולא יוצר קשר רוצה לנקות את הראש את הנסיעה לא אישרתי אבל הוא לא ממש שיתף פעולה ובכל זאת נסע אבל זה לא העיניין העניין הוא ש5 ימים הוא שם ואפילו טלפון אחד לילדים לא הרים כדי להתעניין בשלומם ולשאול אם הכל בסדר קשה לי להכיל את זה ואני לא יודעת מה לעשות מה אתה חושב על העניין אשמח לקבל תשובה תודה מראש

ד"ר אורן חסון
דרך ממוקשת
01.02.2012 • 23:37

יולי יקרה,
את בעיקר כועסת ופגועה. הטלפון שטילפן או לא הוא הצדקה פורמלית עם בסיס מוסרי שקל להשתמש בה כדי להעצים את הפגיעה שלך. אלא שאני לא יודע מדוע הוא לא מתקשר, וגם לא מדוע הוא צריך לנקות את הראש. ייתכן שהוא לחוץ מאד מעניינים אחרים, והוא נפגע משהבין שאת לא מקבלת זאת ומבינה אותו. יתכן שעוד מקודם יש ביניכם מאבקי כוח, ואתם פוגעים זה בזה היכן שכואב. יתכנו הרבה דברים, וכך או כך, עושה רושם שיש לכם הרבה דברים לעבוד עליהם כדי ליצור זוגיות טובה, ושהיום אתם צריכים ללכת בדרך הזאת בזהירות רבה כדי שלא לפוצץ את הכל. יש לכם הרבה מאד מוקשים כרגע על הדרך, וכנראה שכל אחד מכם יכול לעלות על המוקשים שהאחר הציב בפניו. אני לא חושב שאת רוצה לעלות על מוקש שלו ולא שהוא יעלה על מוקש שלך. אני לא חושב שאת רוצה לפוצץ את הנישואים שלכם. את רק רוצה לתקן את הפגיעה. אז חשבי היטב מה הכי נכון לעשות, ועל סדרי עדיפות במאבקים, להניח למה שפחות חשוב ולדבר על מה שיותר חשוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083