משבר זוגי: גברים, פרנסה ובגידה

תאריך פנייה: 28.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
התייעצות בקשר להוריי
28.06.2006 • 19:30

שלום רב
!מקווה שהגעתי לכתובת הנכונה ואקבל את עזרתכם בנושא שמאוד קשה לי ,מייסר ומבלבל אותי.אני בת 27 נשואה בלי, והנושא מדובר בהוריי בשנות ה50 - כעת אבי לא עובד כבר כמה שנים מבחינת בריאות הוא אדם חולה ומוגבל, מאז שהתחילו המחלות אצלו ושהוא הפסיק לעבוד התחילו הצרות והבעיות בזוגיות עם אמי ,אני בקשר מאוד קרוב איתם ובמיוחד עם אמי שאנו כמו חברות ומשוחחות על הכול ובקשר מאוד קרוב.נכון שזה טוב וכיף שיש אמא שהיא כמו חברה טובה אבל זה לא תמיד טוב ובריא כי היא מספרת לי כמה קשה לה כבר עם אבא שהיא מאוד שבורה , והם הרבה יחד ורבים, כל הזמן שאין לה כוח כבר, והיא משתדלת לא להיות איתו הרבה, אבל הוא גם צריך אותה וקצת מסוכן להשאיר אותו לבד מבחינת בריאות.ממש מייאוש סיפרה לי ובבכי כואב לב שהיא לא רוצה לפגוע בו וכמובן שלא לעזוב אותו כי הוא אדם חולה והיא לא תעשה דבר כזה, אז היא תחייה את חייה בלי לפגוע באף אחד.ופתאום סיפרה לי שיש לה קשר עם מישהו שממש כיף לה איתו וזה עושה לה מאוד טוב, קשר יותר טלפוני שיחות נפשיות ופעם אחת הם הייו ביחד כל הלילה ואמרה לאבא שלי שיהא ישנה אצל אחותה כי היא לא הרגישה טוב. האמת הייתי דיי בהלם ניסיתי להבין אותה, אבל בכנות מאוד מאוד היה קשה לי כי בכל אופן מדובר על אמא ואבא שלי, והיה לי קשה לשמוע שהיא הייתה עם גבר אחר חוץ מאבא.סיפרה לי דבריים אישיים עליה ועל אבא, אבי גם חולה בסכרת ומזריק אנסולין, וסיפרה שאין לו ממש זיקפה ממש דיברה פתוח שהיא לא נהנית איתו בסקס בכלל כבר כמה שנים , מספקת אותו בלבד.היה לי קשה לשמוע אפילו שאנו מאוד קרובות אבל בכל זאת מדובר על אבא ואמא ולא על חברה.האמת זה עשה לי מאוד לא טוב כל הלילה לא ישנתי חשבתי ובכיתי בכל זאת זה הוריי וקשה לי שהם ככה,ואיך שאבא מסכן ולא אשם שהוא חולה מאוד ויחסית צעיר שיכל להנות מהחיים ואיך הכול התהפך לו .פה ושם אמא ממשיכה לדבר איתי על הבחור שאיתו היא בקשר שהם משוחחים ושהיא מאוד נהנית לשוחח איתו, ושהוא גבר מאוד מושך.אני מנסה לשמוע אך בכנות קשה לי מאוד ,ואני לא רוצה לשבור אותה. ולהגיד לה שלא תערב אותי בעניין הזה ושזה לא מעניין אותי.אבל שכעת אני כבר יודעת הכל ואם אגיד לה שלא תגיד לי כלום יותר אז עכשיו אולי יהיה יותר קשה כי אני כבר יודעת וגם אהיה סקרנית, ולדעת אם הם עדיין בקשר וכ"ו...מה לדעתכם אני צריכה לעשות כי אני שבורה מאוד,וקשה לי עם כל זה. ומספיק יש לי הרבה בעיות ודאגות בחיי האישיים.אבקש את עזרתכם בהקדם האפשרי ואשמח אם תעזו לי .בתודה מראש.

ד"ר אורן חסון
לדעת יותר מדי
02.07.2006 • 02:14

מיכל יקרה,
מצבם של הורייך אינו מצב פשוט. נישואים רבים מתפרקים על רקע הפסקת עבודה של הגבר, ומריבות רבות פורצות, ולא פעם דווקא משום שהגבר מרגיש שהוא נחלש, ושתדמיתו בתפקיד העיקרי שלו, פרנסה (כי כך עדיין זה נתפס בחברה), נפגע. ולא פעם זה לבד פוגע ביכולת המינית שלו, גם מבלי שיש גורמים רפואיים נילווים. כך שכך או כך, זה קשה לשניהם.גברים ונשים בגילאי החמישים יכולים להיות מאד פעילים מינית, וזקוקים לזה כשזה איננו. הקושי הוא שכאשר אחד מבני הזוג מוצא אלטרנטיבה, בשל אי תפקוד של בן הזוג, לפעמים מתפתח בו כעס, כי תמיד קל יותר להפנות את ה"אשם" בבגידה אל בן הזוג. זה עלול להקשות על הקשר הזוגי מחד, אבל גם לצפות מבן הזוג הפעיל שיחיה כאח רחמן בלבד, לא תמיד נכון.אלא שלמענך, אמא שלך לא היתה צריכה לערב אותך בכל זה, ובודאי להמנע מתאורים מפורטים. אני מעריך שקשה לה, גם פיזית וגם נפשית (בזוגיות, ובשל תחושת הבגידה שכנראה שיש לה), ושאין לה אוזן קשבת, ואת כנראה נותנת לה לא רק הקשבה, אלא גם הצדקה. תצאי מזה, גם אם זה מאוחר. תסבירי לה שקשה לך, כי את מרגישה חצויה בנושא הזה (כי הרי גם את מרגישה שאת בוגדת באביך), ולכן את במצוקה, וחייבת להפסיק. ואם את מחליטה, בשל סקרנות או בשל סיבות אחרות להשאר שם ולתמוך באימך, לפחות אל תקטרי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083