משא ומתן בקשר: טיול כבחינה

תאריך פנייה: 03.02.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאושרת
זוגיות, טיול, ומה שביניהם
03.02.2013 • 22:49

שלום
ד"ר,אני בת 20+, ובן זוגי בן 24.הכרנו לפני כחודש, בדיוק כשהחלתי להתיישב על עצמי ולהבין שאני רוצה חבר רציני (אחרי הרבה כושלים).הוא בחור רציני, טוב, פשוט אוצר ומציאה לא קלה!גורם לי להיות מאושרת בכל רגע ורגע בחיי.בחיים שלי לא הייתה לי אהבה כל כך כנה, אני מספרת לו הכל והוא לי, אם מפריע משהו מדברים ולא שותקים ומנסים לתקן.עד כאן הכל טוב.המכשול היחידי הוא, שאני אמורה לעשות טיול גדול, (שתוכנן שנים מראש), ואין אפשרות לדחות או לבטל אותו.מאוד קשה לו עם זה, הוא מאוד חרד להיפגע ולהישאר לבד אחרי שאני אסע, אני לא אכחיש שיש לי את החששות משלי (שמה יש לי אוצר ביד, ואני יאבד אותו בהרף עין אם הוא יחליט לא לחכות לי).אם הוא לא היה פוטנציאל רציני לעתיד (חתונה), לא הייתי חושבת בכלל על לבטל ואף לרגע את טיול החלומות שלי.ועכשיו יש חששות והתלבטויות, כיצד לעשות את זה והאם צריך לבחור?לא יודעת איך להמשיך, אנחנו מדברים אינסוף על הטיול הזה ומה נעשה בהמשך, יש עוד מספר חודשים לטיול והזמן עף מהר.כל פעם שאנחנו מדברים על זה, לאף אחד מאיתנו אין תשובות ולא פתרון.רציתי להתייעץ איתך, איך להמשיך? האם לדבר על זה מעכשיו? האם לחכות ליעד ובינתיים להנות מהזמן של עכשיו?בבקשה, תן לי עצות.תודה מראש

ד"ר אורן חסון
פוטנציאל רציני.ככל שאפשר לדעת עכשיו
04.02.2013 • 18:56

מאושרת יקרה,
את אומרת בעצם שאת מסכנת את הקשר איתו אם תלכי לטיול. יתכן מאד שזה נכון, על כך בעצם אתם מנהלים משא ומתן. כשהוא אומר לך שכן, הוא לוחץ עליך שלא לעשות את הטיול, ולקיים בכך את הצורך האישי שלו, וכשאת אומרת לו שלא (מסכנת את היחסים, ושזה תלוי רק בכם), את לוחצת עליו לשמור על הקשר למרות הטיול, ולקיים בזה את הצורך האישי שלך. בכך, אגב, שניכם לומדים משהו על עצמכם גם, ובכלל זה על היכולת להבין זה את צרכיו של זה, ואת היכולת לוותר. ואולי אתם רואים בזה גם מבחן לשאלה מי צריך את האחר יותר. כל השאלות הללו שצפות כתוצאה של אי ההסכמה הזו חשובות.אבל אתם מכירים זה את זה רק כחודש. אתם לא מכירים זה את זה כמעט בכלל. אולי הוא פוטנציאל לחתונה על הנייר, אבל יש עוד המון דברים שאת לא יודעת. כמו למשל, האם הוא יודע להתמודד עם קונפליקטים? האם הוא נלחץ מהר בתנאים כאלה או אחרים? איך הוא מגיב בתנאים כאלה כאשר אינכם בתחילת הקשר, כשהוא צריך להראות לך שהוא הבחור הכי בעולם, והכי מתחשב בעולם, אלא חצי שנה בתוך הקשר, או שנה וחצי בתוך הקשר, כאשר הוא בטוח כבר שאת מאד רוצה? או כאשר הוא כבר התרגל אליך? או כאשר הוא קצת כועס על תלונות מסויימות שלך?טיול כזה אפשר לתכנן חצי שנה מראש, אבל קל לבטל אותו חודש מראש. יש לך זמן. אולי כדאי שתחליטי אחר-כך. קל גם להחליט לבטל עכשיו, ולהחליט לבצע אותו בעוד ארבעה חודשים אם הקשר לא יילך או לא יהיה מספיק ט וב. את צריכה להחליט מה חשוב לך, ולהיות גמישה באשר לאפשרויות. ובכלל זה, גם להבין מי האדם ומה יכולותיו הרגשיות, ולא רק הוא כגבר מושך ואינטליגנטי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083