מריבות קטנוניות בזוגיות
דנה
בעיות בזוגיות
⌄
שלום רב
ד"ר אורןאני בת 31, אני ובן זוגי נמצאים במערכת יחסים כבר 4 שנים.מתוכם שנתיים חיים ביחד.אנחנו רבים הרבה על דברים קטנים של הרגלי מיחייה, בעיות משקל שלי ,בעיות כלכליות שלי,אני לא יודעת איך לקטלג את הבעיות שלנו אבל הן קיימות ואני כבר מנסה הרבה זמן לפתור את הבעיות בשיחות ובהבלגה. ניראה שישנן הרבה התנגחויות של פרינציפים אחד לעבר השני ,הרבה כעסים ואין הרבה הבנה . אני יודעת שצריך שניים לטנגו ושאני לא טלית שכולה תכלת .אני רוצה להתחתן אבל מבולבלת אם הוא האחד שלי,אם הבעיות האלו הן בעיות שאפשר ליפתור.רוצה להאמין שכן אבל לא מוצאת את הדרך הנכונה לגשת לבעיות. מצד אחד אוהבת מאוד ומצד שני עייפה מלריב.אשמח לעצתך אם הבעיות הובנותודה מראש,
ד"ר אורן חסון
לצאת ממריבות קטנוניות
⌄
דנה יקרה,
זה קורה בזוגות, זה מעצבן כשזה קורה, כי אפשר היה לחיות כל כך הרבה יותר טוב לו היה אפשר פשוט להניח לזה וליהנות זה מזו, כי אתם הרי אוהבים זה את זו. אלא שלפעמים קשה להתגבר על הפגיעוּת והכעס. אני מניח, שכדברייך, לשניכם יש חלק בזה. אלא שאני מדבר רק איתך. גם את לבדך יכולה ליצור את השינוי הזה, גם אצלו, דרך שינוי אווירה, דרך חיזוק חיובי של מה שטוב, פחות תלונות על מה שרע, ובמקום תלונות, לדבר על זה מבלי להאשים. שימי לב מה הצליח לך לומר לו ואיך עשית זאת, ומה לא הצליח גם אם היית לגמרי צודקת. שימי לב גם להתנהגות שלך כאשר הוא צודק, והאם את יוצרת אוירה טובה ביניכם כאשר הוא אומר לך משהו נכון אבל באופן מרגיז. חפשי דרך לומר לו את זה, ואל תשכחי לומר גם את ה"נכון" בצד ה"מרגיז", כדי שיבין שאת מקשיבה.זה תהליך שאפשר ללמוד אותו, גם אם לא קל לבד, כי אנחנו הופכים להיות שבויים להרגלים שלנו, ובעיקר להרגלים הרגשיים שלנו. אם תתקשי לבד, זה לא אומר שאתם אבודים זה לזו. אלו דברים שאפשר ללמוד בקלות יחסית, אם אתם מוכנים להקשיב, בהדרכה מקצועית (קרי: יעוץ זוגי).