מריבות בקשר: מה גורם להן?

תאריך פנייה: 05.07.2005 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
קרן
בעיות בקשר
05.07.2005 • 08:56

שלום
אני בת 24 יוצאת עם בחור שנתיים וחצי. בקשר יש הרבה בעיות הוא חושב שבגלל שההורים שלי פרודים הוא יותר טוב ממני ובגלל שהוא גר בשכונת עשירים ואני לא.אנחנו לא אוכלים ביחד ארוחות ערב אמא שלו קשה כלפיי והרבה פעמים אני יוצאת מהבית שלהם בוכה ואמא שלו כל הזמן אומרת לו שאנחנו לא מתאימים.אני כבר רוצה לדעת מה קורה עם הקשר ושואלת אותו על חתונה והוא אומר שהוא לא יודע כי אנחנו רבים הרבה גם ליד אנשים לפעמים גם על שטויותאיך אני יכולה לפתור את הבעיות האלו בקשרתודהקרן

ד"ר אורן חסון
דברים טובים בקשר?
06.07.2005 • 02:46

קרן יקרה,
תראי, אני יכול להגיד לך שאת צריכה לדבר איתו ולהסביר לו מה כואב לך ומה הקשיים שלך, אבל אני בטוח שניסית. המריבות הן אף פעם לא על שטויות, כי הן לא על השטות שיצרה את הטריגר, אלא על יחסים, על עלבונות, על הצורך בהערכה הדדית, על שליטה. את אומרת שהוא לא מעריך אותך, ושאמא שלו לא מעריכה אותך, ולא פלא שאת מתוסכלת. את גם אומרת שהוא לא רוצה להתחתן איתך עכשיו, כי אתם רבים. אם הוא לא מוכן לבדוק למה אתם רבים, ולנסות לשפר, הרי פרושו שטוב לו כפי שהמצב היום, עם מריבות וללא התחייבות. האם זה טוב גם לך?ואגב, אפשרות אחרת היא שהוא כן רוצה להתחתן איתך, אבל יודע שהנקודה כואבת לך ומשהה את התשובה שלו, כי בעזרתה הוא שולט בך. גם זו לא אפשרות מזהירה מבחינת המשמעות שלה עלייך, אבל גם היא אפשרית. נסו לפתור זאת בעזרת ייעוץ מקצועי, או שתביני שממנו לא תבוא לך הישועה. בנתונים שאמרת לי אני גם לא בטוח שזו הישועה שאת רוצה, אבל אני בטוח שבסערת רגשותייך העלמת פה ושם גם דברים שטובים לך בקשר הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
קרן
דברים טובים בקשר?
06.07.2005 • 08:45

ד"ר אורן שלום,יש דברים טובים בקשר גם אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני, אני יודעת שהוא אוהב אותי הבעיה היא שפעם הוא כן אומר שהוא יתחתן איתי ופעם לא במיוחד אחרי ריבהוא בן אדם שהמשפחה שלו מאוד חשובה לו והוא אומר לי שלמרות שההורים שלו לא רוצים אותי הוא עדיין איתי וזה כבר צריך להראות לי כמה הוא אוהב אותיהבעיה היא שאין לו עדיין עבודה קבועה ולכן הכל מתעכב וגם אני עוד לומדתאיך אני יכולה לדעת אם הוא באמת יתחתן איתי או שאני סתם מבזבזת את הזמן?אני אמרתי לו שאין לו עוד הרבה זמן להחליט והוא הסכים הבעיה שאני מפחדת שאני לא אוכל להפרד ממנו כשיגיע הזמןאיך אני יכולה לגרום לו להגיע להתחייב כלפי בינתיים אירוסין או הצהרת כוונות כלפי ושההורים שלו ידעו גם.תודהקרן

ד"ר אורן חסון
הצהרת כוונות
07.07.2005 • 02:06

קרן יקרה,
את לא יכולה לדעת אם הוא באמת יתחתן איתך. אין אפשרות לדעת דברים כאלה. אבל ככל שיהיה לו טוב איתך הסיכוי יגדל.את חושבת נכון בכך שאת רוצה הצהרות כוונות מחייבת, כלומר, כזו שהיא פומבית, ובעיקר כזו שגם הוריו יקבלו, כי הם מקור ההתנגדות. אבל את לא יכולה לגרום לו להתחייב, כל עוד הוא לא רוצה, או כל עוד הוא לא רוצה מספיק כדי להתעמת מולם. כאן הדילמה שלך.בינתיים הצבת לפניו אולטימטום. ולהציב אולטימטום שאת לא יכולה לעמוד בו, זה הימור גדול מאד. חשבי היטב מהם התנאים שבהם תהיי מוכנה להמשיך בתנאים של חוסר ודאות, הציבי לעצמך גבולות ברורים, ודרך זה יהיה לך קל יותר להציב לו גבולות ברורים יותר. כי כל עוד הוא רואה שאת לא ברורה לעצמך, הוא יכול להמשיך ולהתנדנד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
קרן
הצהרת כוונות
07.07.2005 • 11:23

תודה רבה ד"ר חסון נחמד לדעת שיש מישהו שאפשר להתייעץ איתו לפעמיםקרן

קרן
הצהרת כוונות
26.07.2005 • 09:45

הי ד"ר חסוןאני שוב צריכה להתייעץ איתך, המצב עם בן זוגי נהיה יותר גרוע הוא התחיל לתת לי סטירות כבר קרו 2 מקרים כי הוא מאחר לי למרות שאני מודיעה לו מראש מתי אני מגיעה ולא איכפת לו להשאיר אותי לבד בחושך באיזור לא מוכר אז צעקתי עליו שהוא מזלזל בי והוא פשוט נתן לי 2 סטירות וזהו.ולא מספיק זהאני מתקשרת אליו ושואלת איפה הוא והוא אומר לי עוד דקה אני אצלך ומשקר פשוט ככה ואני צריכה לחכות לו.בנוסף הרבה זוגות סביבנו נשואים ועכשיו הנשים בהריון ואני מרגישה פחד כ"כ גדול וכמיהה כ"כ חזקה להיות גם בהריון ולא להרגיש שכולם מתקדמים ואני עדיין צריכה לחכות לתשובה מבן זוגי מה נעשה.האם כדאי לנו ללכת ליעוץ זוגי?[אני מתחילה ללכת לטיפול פרטני כי יש לי לפעמים כעסים שאני מאבדת שליטה ואני לא רוצה שזה יקרה אבל מצד שני אני גם לא רוצה שהוא יחשוב שהוא יכול לעשות לי הכל ואני בסוף תמיד ארדוף אחריו כמו שהיה עד עכשיו איך אני יכולה לא להתקשר אליו אחרי ריבים ראשונה כי לא משנה מי אשם תמיד אני מתקשרת ראשונהנא תשובתךתודה רבה