מריבות בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 14.05.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
יונה
כניסה לאימותים
14.05.2012 • 20:42

שלום.
אני נשואה + 3 ילדים בגיל החטיבה .אני ובעלי מתוכחים כל הזמן על אותו נושא ואני לא מצליחה לשכנע אותו להפסיק .לבעלי אח צעיר יותר , נשוי עם ילדים בגיל בית הספר .בעלי משום מה "מלקק" לאחיו כל הזמן כאשר אחיו לא מתיחס אליו ואלינו פשוט לא רואה אותנו ממטר , הסיפור כל פעם מתפוצץ כאשר לאחד מילדי אחיו יש יום הולדת ובעלי רץ לקנות מתנה ומתקשר .מאחר ואחיו לא קנה ולא קונה לילדי מתנות או לא מזמין אותנו ואדיש לסובבים אותו (כנראה שהוא קמצן ואנוכי) ביקשתי מבעלי שיפסיק לקנות מתנות כי גם לנו ילדים וגם להם מגיע מתנות .הגישה שלי היא שבאם אחיו לא קונה לילדיי אנחנו לא צריכים לקנות לילדיו .כל השנים שתקתי לטובת שלום בית אבל לאחרונה אינני מוכנה יותר , אני מרגישה שאחיו עושה צחוק מאיתנו .מה לדעתך עלי לעשות .תודה

יונה
כניסה לאימותים
14.05.2012 • 20:58

שכחתי לציין שאחיו במצב כלכלי טוב ולא חסר לו דבר .

ד"ר אורן חסון
לדאוג לזוגיות
16.05.2012 • 17:26

יונה יקרה,
כתבת: "אני ובעלי מתווכחים כל הזמן על אותו נושא ואני לא מצליחה לשכנע אותו להפסיק" - להפסיק לריב, אני מניח. אבל כפי שאני קורא את המכתב, זו את שבאה בטענות אליו, ואת היא גם זו שיכולה הרבה יותר בקלות להפסיק. ובכל זאת את לא עושה זאת. הוא יכול להפסיק את אופן הקשר הזה שיש לו עם אחיו, וזה לכאורה יגרום להפסקת המריבות ביניכם, ובעינייך זו הדרך היחידה שבה תפסיקו לריב. זה קצת כוחני, לא? - "לא נפסיק לריב, ולא יהיה לך שקט עד שתתנהג אחרת!".הוא בן זוגך, ויש לו צרכים משלו שאת לא מכבדת. זה קורה לפעמים שאת חושבת אחרת. אין שיוויוניות ביחסים שבינו לבין אחיו. זה יכול לקרות, אבל אני בטוח שהוא רואה בקשר הזה דברים שאת לא רואה. הוא קשור אליו רגשית, הוא אולי אפילו תלותי באחיו, אבל זה צורך שלו שטענות או הסברים שלך לא יצליחו לעצור כל כך בקלות.האם הויכוחים ביניכם לא מזיקים לזוגיות שלכן יותר מאשר הנתינה החד צדדית שלו לאחיו?- קחי זאת כנקודה למחשבה.אני יודע שלא פתרתי בזה את תחושת החוסר צדק שלך, וגם לא את הכעס שלך. אני לא יכול לפתור אותה - אני מבין אותם, אבל את היחידה שיכולה לפתור זאת. אני גם לא יכול לומר לך איך להפסיק את היחסים החד צדדים שלו עם אחיו, אבל אני כן יכול לומר לך שבדרך שלך זה כנראה לא עובד. הוא צריך זמן, והרבה זמן כנראה, לשנות משהו, אם בכלל. כנראה שהקשר שלו עם אחיו חשוב לו, והוא מוכן לשאת למענו חד צדדיות. ושינוי של זה מתוך שכנוע עצמי ואולי בטחון עצמי, וכרגע כנראה שניהם או אחד מהם לא שם, וכנראה זה לא בכוחך לשנות. אולי מוטב לדאוג לזוגיות שלך, כי ויכוחים "כל הזמן" ממש לא מועילים לה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083