מריבות אחרי חתונה: מה עושים?

תאריך פנייה: 03.02.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מתוסכלת
חייבת עזרה דחוף
03.02.2013 • 11:32

דוקטור אורן חסון שלום,אני בת 26 נשואה כמעט שנה ,אני ובעלי יצאנו תקופה של 3 שנים לפני החתונה, שבמהלכן היו ריבים אך קטנים חסרי משמעות שהיו עוברים תוך כמה שעות וחוזרים לאהבה הענקית.מיום החתונה, בעלי שונה, כבר לא רומנטי כמו שהיה, אגואיסט מאוד, מתנהג בחוסר כבוד עצום, סדר העדיפויות שלו התהפך כל מה שקשור אליו בלבד מתבצע באותו הרגע .לאור העובדה שמאירועים משפחתיים הוא לא נהנה יותר החלטתי להקל עליו ולא להכריחו מה שיצר מצב שהוא על בסיס קבוע לא מגיע.הוא מדבר ומתנהג בצורה אלימה בכל פעם שאני מנסה לנהל שיחה על מערכת היחסים בנינו, ואף השתמש באלימות פיזית לא פעם אחתאני מאוד אוהבת את בעלי ומאוד רוצה לשקם את היחסים ולחזור לתקופה הטובה שלנו,אני אובדת עיצות, כל עיצה תתקבל

ד"ר אורן חסון
מצב חדש
03.02.2013 • 20:03

מתוסכלת יקרה,
חתונה יוצרת מצב חדש. לפעמים זה כולל גם מגורים ביחד לראשונה, וחלוקת תפקידים מחודשת כך שכל משימה שצריך לבצע, היא לכאורה תקדים שיהיה לכל החיים. זו אחת הסיבות הנפוצות למריבות בשלב זה. סיבה אחרת, נדירה יותר, היא שלאחר החתונה צריך פחות "לשחק משחקים" כי כבר יש "ניצחון" וזכייה במערכה, מה שנותן את האשליה שאז אפשר להסיר את המסיכות ולפחד פחות לומר את מה שבאמת מרגישים.האלימות הפיזית היא סימן לתסכול מצד אחד, ולאיבוד עכבות מצד שני. איבוד העכבות מדאיג יותר, כי הוא דורש עבודה אישית מאד קשה. בלעדיה, כל צעד שנעשה לכיוון האלימות שלא נחסם במלוא הכוח, מקבל לגיטימציה לפעם הבאה.אני מציע בשלב הראשון ללכת ליעוץ זוגי, לבחון את התסכולים והקונפליקטים, ולקוות שהאלימות, שהיא רק בתחילתה, תגווע ותיעלם. ואם לא - חשוב שזה יהיה תחת מעקב, ושאישך יילך לטיפול אישי כדי ללמוד להימנע מזה. דרך היעוץ הזוגי יהיה קל יותר להגיע להבנה שלו שיש לו על מה לעבוד. וכפי שכתבתי לרעות בשאלה מתחתייך - אם את מתקשה ללכת ליעוץ זוגי בשלב זה, נסי לדבר איתי ביעוץ טלפוני חד פעמי. אבל אל תזניחי, כי חשוב מאד גם שלא תאבדי את הערך העצמי שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מתוסכלת
מצב חדש
05.02.2013 • 07:53

ד"ר אורן חסון שלום,ראשית תודה רבה על התגובה המהירה והיעילה!!לצערי אין לנו אפשרות כלכלית ללכת לטיפול זוגי, אני מניחה שאני אחת מיני רבים, אשמח אם תוכל להכווין אותי גם אם זה טלפונית,לאחרונה הערך העצמי שלי ירד מאוד ולפעת התחילו להן בעיות בריאותיות בנוסף להכל.איך ניתן לשוחח עמך טלפונית?תודה רבה !!

ד"ר אורן חסון
יעוץ טלפוני של ד"ר חסון
07.02.2013 • 23:14

מתוסכלת יקרה,
אנא לחצי על הקישור, כדי לראות פרטים עליעוץ טלפוני שלי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083