מעבר לידידות: סיכון ופגיעה

תאריך פנייה: 07.05.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בחורה
מעבר מזוגיות לידידות
07.05.2012 • 11:55

שלום רב
לךאני ובן זוגי נפרדנו לפני כחודשיים וחצי. הוא נפרד ממני. היינו יחד כחצי שנה. היה לנו טוב יחד, גם לטענתו הוא נפרד כי הרגיש שהוא לא שלם לגמרי עם הזוגיות איתי והוא לא רוצה למשוך אותי ולפגוע בי. זאת הזוגיות הראשונה שלו מזה 10 שנים. הייתה לו אהבה ראשונה וזוגיות עם בחורה שהיה בן 16, היא נפרדה ממנו וליבו נשבר. בכל אופן, אנחנו אחרי שבועיים חזרנו לקשר לא מחייב, הוא בכל זאת העדיף שלא נהיה בזמן הקשר עם אנשים אחרים כי הוא יפגע. במהלך החודש שהיינו בקשר לא מחייב רציתי יותר קירבה והוא לא יכל לתת לי זאת, החלטנו לסיים גם את הקשר הלא מחייב. העניין הוא שיש לנו חיבור מאוד טוב והבנה ריגשית גדולה ולכן היה חשוב לי ואני חושבת שגם לו שנשמור על קשר ידידותי. כמובן, שזה גם לא קל אבל היה לי קשה לוותר לגמרי על קשר איתו. המצב כרגע הוא ששנינו מנסים להמשיך הלאה, מעבר לכך מאוד כיף לנו יחד ואני מרגישה שאנחנו יותר פתוחים ונינוחים שאנחנו ידידים. הבעיה היחידה היא שאני יודעת שברגע שתהיה לו בחורה חדשה, או דייט ראשון אני אפגע מאוד. אני לא יודעת מה לעשות. הוא אומר שהוא מחפש מישהי שתהיה דומה לו. אני מרגישה שאנחנו מאוד דומים באופי, אבל כנראה הוא מחפש את הפנטזיה המושלמת או אני לא יודעת מה. אני מאוד הייתי רוצה שהוא יקלוט שהיה לו משהו טוב בידיים ושהוא ויתר עליו. אני באמת מאמינה בזה וחושבת שזה מאוד מוזר שאנחנו לא רבים בכלל ותמיד צוחקים יחד ומכירים יותר ויותר אחד על השני עדיין. תודה רבה

ד"ר אורן חסון
הימור וסיכון
07.05.2012 • 20:55

בחורה יקרה,
המעבר מזוגיות לידידות הוא לא קל, ובעיקר לזה אשר רוצה יותר או אשר מקווה שאולי זה יעבוד למרות שהצד השני אומר שלא. במקרה הזה, את היא הפגיעה יותר. כך שכרגע, את באמת מסכנת יותר וחשופה יותר, כי לך גם יש פחות עניין כרגע בבחור אחר, וגם תיפגעי יותר אם הוא ייצא עם מישהי אחרת. אלא שאת שם למרות הסיכון הזה, כי את חושבת שאולי הוא יחליט שתמשיכו ביחד בכל זאת. אולי זה נכון. אני לא יכול לדעת. אבל זה סיכון שאת לוקחת, והשאלה אם לקחת אותו או לא תלויה רבות גם ביכולת שלך להתמודד עם אכזבה ופגיעה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083