מסרים כפולים: ללמוד מהניסיון?
דן
אקסית שמשחקת בי...
⌄
שלום רב,
כתבתי לך בעבר, אך אני רואה שאני לא יוצא מזה אז אשמח להתייחסות נוספת.לפני כ-8 חודשים חברה שלי נפרדה ממני, שנינו בני 24 והיינו יחד שנה וחצי דיי דביקים (את האמת אני מתבייש שעברו 8 חודשים ועוד לא קלטתי שזה נגמר)בכל מקרה במהלך ה-8 חודשים ניסיתי לחזר אחרייה אך קיבלתי מחד אמירות מאוד קשות (אתה באמת רוצה להיות עם מישהי שלא רוצה אותך?, אמרתי לך דברים כואבים כי רציתי שפשוט תלך, היא שאלה: "מה הייתי רוצה שתגיד? הייתי רוצה שתגיד שתלך הזונה הזאת לעזאזל ושתעזוב אותי בשקט") כל זה לצד דברים הכי חמים בעולם (אתה הכי חמוד שיש, אתה הבן אדם הכי חשוב לי בעולם, אתה מקסים, אני אוהבת אותך, תוך כדי סקס שהיא בוכה תוך כדי, אומרת שהרגשות מציפות אותה)אני חייב להגיד שכשהיא אמרה לי שהיא לא רוצה אותי הפסקתי, אבל אז נתקלתי בה והיא הייתה בקשיים רציניים וביקשה שאעזור לה לעבור תקופה ועזרתי. לאחר שהיא עברה את התקופה כאילו כלום היא טסה לתאילנד ואני נשארתי פה. (כמוכן התקופה נמשכה חודשיים במהלכן אמרתי לה שקשה לי ואני לא מעוניין להמשיך ככה והיא התחננה וחזרה על כמה אני חשוב לה)לפני חודשיים היה לי יומולדת והיא יצרה קשר, שוב אותו תסריט.החלטתי שדיי אבל משום מה לא יכולתי להתנתק ממנה, יום אחד ראיתי אותה והיא הייתה כולה נסערת, אמרה שמשיהו ניסה לנשק אותה והיא לא רוצה אותו (מסתבר שהיא נפגשה איתו בזמן שביקשה את עזרתי בתקופתה הקשה, היא טוענת שזה לא היה בהקשר רומנטי אלא ידידותי) בכל מקרה אמרתי לה למה את מספרת לי את זה והיא חיבקה אותי והתנשקה איתי ואמרה שהיא חושבת רק עליי, שהיא מתגעגעת אליי, ופה זה גם מסתיים...לפני כמה ימים ראיתי אותה והיא התחילה לדבר איתי, קשה לי מאוד להתעלם ממנה אז דיברנו, שאלה איך הסופש, עניתי, ואז שאלתי אותה והיא אמרה שבאסה כל החברות שלה באו עם חבר ורק היא הייתה לבד. זה בער בי שהיא ככה מדברת שהיא יודעת שאני רוצה אותה.. בנוסף אמרה שיש לה בגדים שלי והיא רוצה להחזיר לי ושוב נוצר לי מפגש איתה..החלטתי שדיי אני לא יכול יותר ואני רוצה לסיים את הפרשייה הזאת אחת ולתמיד, אם אין תקווה אז בשביל מה הסבל הזה.. כשנפגשתי איתה בקשר לבגדים שוב סיפרה כמה כיף היה לה באיזה ארוע ושוב קינאתי, ואז הסברתי לה שלא מתאים שהיא מצד אחד נותנת לי ביטויי אהבה וגורמת לי לקנא ומצד אחד לא נותנת לי סיכוי.. היא בכתה ואמרה שאני צודק, שהיא עדיין לא מאמינה שאני לא שלה ובגלל זה היא ככה מתנהגת.באישהו שלב דחקתי אותה לפינה בקשר לאותו בחור שניסה לנשק אותה, שאלתי אותה, אם זה היה בחור שבא לך עליו, היית מתנשקת איתו? ענתה שכן, כעסתי מאוד כי רק בגלל שלא מצא חן בעניי באה אליי באותו ערב..בנוסף והיא גילתה לי שכמה ימים אחריי המפגש שהתנשקנו והיא אמרה כמה אני חסר לה היא התנשקה עם בחור אחר.מאוד מאוד נפגעתי, איך היא מתנשקת עם בחור אחר, זה כאב לי כאילו אין מחר ועד עכשיו אני פגועבנוסף, בשיא חוצפתה, מסתבר שזה קרה כמה ימים לפני שהיא אמרה לי שביקרו אותה החברות, ורק לה אין חב.. אני מרגיש שהיא פשוט מזלזלת בי..היא כמובן אמרה שהנשיקה הייתה חסרת משמעות וישר אחרי זה היא בכתה וחשבה עליי.מדוע אני פגוע? עד מתי זה ימשיך? כאילו אני מרגיש שהיא עדיין שלי אבל היא לא, אפילו אמרתי לה בואי ננסה והיא שוב אמרה לא רוצה, לא יודעת אפילו למה אבל יש לי הרגשה רעה בקשר אלינו..האם יש סיכוי שההרגשה הזאת תעבור כבר, שאפסיק לחשוב שהיא שלי, שאפסיק לקנא לה? לפחות עכשיו הבהרתי לה בפירוש שאני לא מעוניין לשמוע עליה, אלא רק חיוך פה ושם כמה שיותר קרירותתודה
דן
אקסית שמשחקת בי...
⌄
בסה"כ, הכי כואב לי שלא משנה מה הייתי שם עבורה, גם שהיה לי קשה נפשית ורציתי לעזוב, היא התחננה ונשארתי. ברגע שהדברים שלה הסתדרו היא התעופפה מפה, אבל ידעה ליצור קשר כשרצתה ולהגיד את המילים שאני רוצה כביכול רוצה לשמוע.. איך היא מעזה לזלזל בקשר שהיה לנו? איך היה מזלזלת בי ומשחקת בי ככה? כולם רואים את זה רק אני מסרב להאמין שהיא ככה עושה לי...אני אומר את זה וכואב לי מאוד.. לטפטף לי מידע שיגרום לי לקנא עבור מה? ואז היא יוצאת לדייט עם אחר, מתנשקת איתו, נותנת לו צ'אנס ולי, אני שתמכתי ותמיד הייתי עבורה גם אחרי שהיא הכאיבה, היא סוגרת את הדלת... אני כאילו עיוור ואני לא מצליח לראות..
ד"ר אורן חסון
ללמוד מהנסיון?
⌄
דן יקר,
בוא ונתייחס לעובדות. והעובדות אומרות שהבחורה לא יציבה, ולכן נותנת לך מסרים כפולים. מדוע זה קורה? – אני לא יודע ולא רוצה להכנס לזה. אתה צריך יותר לסמוך על הנסיון שלך מאשר על התקוות שלך. זה קשה כאשר אתה מאד רוצה, אבל חוסר היציבות שלה הוא כזה שהיא לפעמים, בשל צרכים מצרכים שונים שלה, היא מחייה את התקוות שלך, ולפעמים מנפצת אותן לרסיסים. הנסיון שלך אומר שהצרכים האישיים שלה, אשר משתנים מעת לעת, חשובים לה יותר מהצרכים שלך. היא אולי תגיד אחרת, לפעמים, אבל ממשיכה להתנהג כך. אתה חייב להתייחס למה שקורה יותר מאשר להגשמת הציפיות שלך. זה אכן לוקח יותר מדי זמן. והדרך לעשות זאת היא להיות "רע", ולהתנתק ממנה גם כאשר הצורך שלה יהיה אחר, וגם אם התקוות שלך ישלו אותך שוב לנסות ולראות אם משהו השתנה. הנסיון שלך אומר שכאשר משהו השתנה, זה היה זמני. בלי לשמור מרחק באופן ברור וללא מעידות, תתקשה להמשיך הלאה.
דן
וכיצד להמשיך ?
⌄
עשיתי כפי שאמרת, דיברתי איתה והבהרתי את העניינים, היא הבינה וקיבלה את זה, אבל למרות זאת עדיין קשה לי.. כאילו אני מרגיש שרק עכשיו באמת נפרדתי ממנה, ומצד שני באיזשהו מקום ציפיתי שהיא תלחם עליי..שתי שאלות ברשותך ד"ר:1. האם זה נורמלי שגבר מרגיש ככה? מכל הסיפורים שאני שומע דווקא הבחורה היא זאת שנלחמת, ואני מרגיש שנתתי את כולי והיא סטרה לי פעם אחר פעם,הייתה מקובעת בדעתה ואף פעם לא נתנה לי צ'אנס אמיתי.כמו כן כל פעם שאני יוצא אני מרגיש שאני מחפש אותה, וחושש לראות אותה עם אחר (אנחנו יוצאים לאותם מקומות בעקבות כך שאנו גרים באותו איזור)2. בסה"כ אני מבין שאנו לא מתאימים, יש ביננו הפרשי דעות דיי שונים, וגם הייתי רוצה בחורה שתלחם עליי כשקשה, ולא רק תהנה כשטוב (ואם כבר שיהיה יותר קל כשטוב) אז מדוע קשה לי לראות את העתיד, להנות מכך שהרווחתי עכשיו מאשר מאוחר, שטוב שהיא לא תהיה אשתי, ושחלילה היינו מתגרשים, היו ילדים בסיפור.. כאילו אני רואה רק את ההווה וזה מטריד אותי, אני נהנה לכמה רגעים ושוב חוזר לחשוב איפה טעיתי בקשר ואיך יכולתי לשנות אחרת...כאילו אני אומר לעצמי דיי לרחם על עצמך, וחוזר לרחם על עצמיתודה רבה ד"ר
ד"ר אורן חסון
מה צריך כדי שזוגיות תהיה זוגיות?
⌄
דן יקר,
זה נורמלי לגמרי שאדםירגיש כך, בין אם הוא גבר ובין אם הוא אשה.אתה מחפש מישהי שתהיה יציבה ברגשותיה כלפיך, וברורה בכך שהיא רוצה אותך כקשר קבוע שיש לו עתיד זוגי ברור. גם זה טבעי ונורמלי. אתה גם רוצה שזו תהיה מישהי מיוחדת, שבאמת תרצה, ואכן מצאת כזו, אבל צריך ששני הדברים יתקיימו יחדיו, וזה לא קרה.ונדמה לי שרק עכשיו הפנמת באמת שזה לא זה, ולכן אתה מרגיש ומתנהג כאילו רק נפרדתם. זה לוקח זמן. ככל שתחשוב יותר על נקודה 2 למעלה, אולי יהיה לך קל יותר להבין שכאשר אתה לא מקבל את שני הדברים גם יחד, אתה לא באמת מקבל את מה שאתה רוצה. קל יותר לראות זאת כאשר אתה מוצא מישהי שרוצה אותך מאד, ואתה לא אותה. קשה יותר כשזה הפוך.
דן
מה צריך כדי שזוגיות תהיה זוגיות?
⌄
אתה צודק ד"ר,שיהיה לך ולמשפחתך חג שמח ושבת שלום