מסרים כפולים בקשר: מה עושים?

תאריך פנייה: 11.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטלי
ידידות ???
11.07.2012 • 12:55

שלום,
אני בת 21 הכרתי מישהו בן 26.. אני יצאתי מזוגיות של שנה וחצי לפני חודשיים והוא יצא מזוגיות של חמש שנים לפני חודשיים.. שנינו מכירים חודשייים אחד את השניה.מתחילת הקשר הוא אמר לי שהוא לא בנוי לקשר רציני אז אמרתי לו שנהיה ידידים וזה סבבה.. היינו יושבים מידי פעם בכייף כזה ואז הוא אמר לי שהוא נמשך אלי וכמה פעמים גם שהוא אוהב אותי. כשאמרתי לו שאי אפשר לאהוב בתקופה כל כך קצרה הוא אמר לי שהוא אומר לי את זה כי זה מה שהוא מרגיש באותו הרגע..אבל זה לא ממש נראה לי .. כי הוא לא עקבי, הוא לא מתקשר כל יום, לא שולח הרבה הודעות.. בזמן האחרון אני זאת שיוזמת את השיחות בתירוץ של "היה לי יום קשה, אני חייבת לשתף אותך" או על בן הזוג שלי וכמה קשה לי בלעדיו וכו.בזמן האחרון הוא מנסה להתחיל משהו פיזי.. הוא כל פעם מנסה לגעת בי וכאלה ואני חוסמת אותו בטענה ש"אנחנו רק ידידים וזה לא צריך לקרות"למרות שתכלס אני רוצה יותר מיזה, אבל אני מפחדת שזה ילחיץ אותו כי הוא לא מראה סימנים של כן ..מה אני עושה ???

ד"ר אורן חסון
מסך ערפל של מסרים כפולים
11.07.2012 • 14:51

נטלי יקרה,
שניכם יצאתם מקשר לפני חודשיים. לא ברור לי אם הוא היה לך טריגר שעזר לך לצאת מהקשר או לא, ולכן אם הציפיות שלך גבוהות יותר ממנו ולו רק בגלל זה. אלא שהוא נותן לך מסרים כפולים. מצד אחד הוא אומר לך שהוא לא בנוי לקשר רציני, ומצד שני הוא אומר לך שהוא נמשך אליך (ואוהב אותך). לא פעם גברים נוטים לומר זאת אם הם חושבים שזה ייתן להם סיכוי לקשר, גם אם הקשר שהם מצפים לו הוא קשר מזדמן, כחלק מטקטיקה של פיתוי. את מקבלת ממנו מסרים סותרים גם בעניינים אחרים, כמו שהוא לא באמת מחזר אחרייך באופן עקבי, אלא מדי פעם. יותר מזה - את גם אומרת שיש לך בן זוג (או בני זוג מתחלפים) שעליהם את מדברת איתו - ולכן גם הוא מקבל ממך מסרים כפולים. לכאורה, גם את לא לגמרי החלטית. האם זה בדיוק מה שמתאים לו, ולכן הוא מנסה מדי פעם לפתות אותך, או אולי זה מה שלא מתאים לו, ולכן מדי פעם הוא מתרחק? - אני לא יכול לדעת. אם לא תהיי את פשוטה יותר וגלויה יותר, לא תדעי אם המסרים הכפולים שלו הם בגלל פגיעה שאת פוגעת בו, וחוסר ביטחון שאת נוטעת בו, או משום שהוא עצמו רוצה אותך רק מדי פעם, כשהוא נשאר קצת לבד וחושב שקשר מיני איתך יפתור לו בעיה רגעית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083