מסרים כפולים בזוגיות: מה לעשות?
קים
בן זוג שהוא מוציא אותי מדעתי
⌄
שלום
אני בת 23 ויש לי חבר כבר 4 שנים ...בתחילת הקשר תמיד הכל טוב ויפה זה היה בערך שנתיים של קשר טוב והשנתיים האחרונות פשוט מזעזע אני באמת מרגישה שאני אוהבת אותו כל כך אבל הוא פשוט לא אכפת לו ממני אני כל הזמן מתקשרת אליו והוא מסנן אותי הוא כל היום רק עם חברים אני לא רואה אותו אפילו הוא עושה לי טובה שהוא אומר לי כל פעם מחר אני רואה אותך וזה לא קורה וגם אם אני רואה אותו פעם בשבוע אחריי כל הזמן הזה שאני מתחננת אליו שניפגש אנחנו נפגשים והוא אחריי כמה שעות שוב חוזר להיות עם חברים שלו בקושי מתקשר אליי ותמיד שאני מדבר איתו על זה הוא אומר שזה לא נכון והוא מזכיר לי תפעמים שיצאנו ובילינו אז שאני לא יבקש להיפגש איתו ... אני לא יודעת מה לעשות כבר אני מיואשתת אין לי עם מי לדבר ואני אוכלת את עצמיי כבר הוא לא מביין אותי ...קשה לי ליגמור את זה אני לא יודעת למה כל כך קשה לי .. הוא כל הזמן אומר לי שהוא אוהב אותי וזה לא הגיוני פשוט הוא מעדיף את חברים שלו כל הזמן יוצא למועדונים בלעדיי וזה עוד כלום הוא שיקר לי כל כך הרבה פעמים הוא טס לאמסטרדם בלי להגיד לי ובסוף גיליתי על זה וסלחתי לו כמובן ויש עוד כל כך הרבה דברים שהוא עשה לי הוא מירמר לי תחיים סילק אותי מהבית שלו משפיל אותי כשאני באה אליו ומפתיעה אותו הוא לוקח אותי לבית בחזרה כי חברים שלו באים אליו.... זה מזעזע הסיפור הזה אבל אני באמת אבודה אני רוצה שפשוט יהיה לי טוב כי ממש רע לי
ד"ר אורן חסון
מסרים כפולים: למה להאמין?
⌄
קים יקרה,
לפעמים קשה לדעת מה לעשות בזוגיות אשר מקבלים בה מסרים כפולים, שחלקם אומרים לך שהוא אוהב אותך, ואחרים אומרים את ההפך. זה מבלבל, זה לעיתים קרובות משפיל, ואת נוטה באופן נואש להאמין למסרים החיוביים, ולהדחיק ולא להאמין למסרים השליליים. טיפוסי למסרים כפולים שהחיוביים נעשים באמירה והשליליים בצד המעשי, וכשיש מסרים כפולים, כדאי להאמין למעשים, כי הם אלו שיהיו איתך ביומיום, והדיבורים נועדו, בדרך כלל, רק להיות מניפולציה שתרכך את מה שקורה. במקרה שלך עושה רושם שהמסרים הכפולים כבר הקצינו עד שהאמינות של הצד החיובי, המילים, כבר נשחקה וכמעט שנעלמה לחלוטין, ולכן את פונה אלי. את רוצה להאמין לו, אבל את מבינה שאם זו האהבה שלו, זו לא אהבה שמגיעה לך, וזו לא אהבה שהיית רוצה לחיים. לו היית חשובה לו, היה מתחשב בך יותר ולא מסכן את הזוגיות לפי מצבי הרוח שלו. לו היה רואה בך שותפה לחייו, היה משתף אותך במה שעובר עליו. את צריכה להבין זאת, שאלה הם מסרים כפולים, וסביר מאד שיהיה לך יותר טוב בלעדיו. לא שזה קל, כי ההתחלה של "בלעדיו" תהיה קשה מאד, ומזה את כנראה חוששת. שאולי לא תחזיקי מעמד, ושתישברי, אבל חשוב מאד, עבורך, לשמור על כבודך העצמי, ולבנות אותו מחדש. התחושה שלך, של אבדן ההבנה של מה נכון ומה לא נכון, ולכן של איבוד שפיות, לפעמים, טיפוסי למי שמאוהב באדם שנותן מסרים כפולים ברמה עוצמתית כזו ונע בין אופוריה לבין יאוש והשפלה. שני הדברים הללו (ביטחון עצמי ובטחון בהבנת המציאות) הם דברים שעלולים להשפיע עליך רבות בהמשך, ואת צריכה להגן עלעצמך, ולהבין שאת חשובה, בודאי לעצמך, ושאמירות שלך וצרכים שלך חייבים להישמע. כרגע, את לומדת שהם לא חשובים מספיק, וזה לימוד מוטעה ומזיק.אני מציע לך גם לקרואמאמר שלי על מסרים כפולים, למרות ששם מדובר במסרים קצת אחרים.