מלכוד זוגי: לחץ או חוסר ודאות?

תאריך פנייה: 05.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רוני
תהיות לגביי העתיד מצד חבר שלי
05.02.2012 • 12:31

שלום
ד"ר חסוןכבר שאלתי אותך לפני מספר ימים על החבר שלי בקשר לכך שיש לנו משבר בעקבות כך הוא התכתב עם ידידתו מהלימודים בצורה רגשית למדי,רציתי לדעת גם מה בעצם עליי לעשות ואיך עליי להתנהג בכך שהוא לא ממש מראה רצון להתחתן איתי.אנחנו כבר שש וחצי שנים חברים אנ יבת 26 והוא בן 29 אני מחכה הרבה זמן שהוא יציע לי וזה לא קורה,אומנם אני רומזת לו ומדברת איתו על הנושא אך הוא שאנן ואומר לכל דבר יש את הזמן שלו,כל פעם אנ יאומרת לו שאני שחשוב לי לדעת מהן הרצונות שלו ואם באמת הוא מתכוון להתחתן איתי כי הקשר הזה כבר ארוך וחייב לשנות סטאטוס והוא לא יכול להישאר במצב הזה עוד שנים רבות וגם אני לא רוצה להמשיך לבנות קשר שהוא לא מוכן להתחתן...כרגע אנחנו בבעיה כספית רצינית וזו הטענה שלו ,אין לנו יכולת להשכיר דירה ולהתחתן כי אין כסף כרגע ..כול פעם אני אומרת לעצמי שאם הוא לא היה רוצה להתחתן איתי ולהקים איתי משפחה הוא היה נפרד ממני כבר ממזמן ,אבל מצד שני אני ואמרת אולי נוח לו איתי כרגע והוא איתי מתוך הרגל,ואז קורה מצב שנאי ואמרת לו את הדברים האלו והוא כועס ואומר שאני מגעילה וזה לא יפה והוא כן אוהב אותי ורוצה אותו ושהוא לא אוהב לעמוד למכבש לחצים.מה עליי לעשות בעיניין ואיך להתנהג?תודה רבה

ד"ר אורן חסון
המלכוד העתיק ביותר בעולם
06.02.2012 • 11:17

רוני יקרה,
את נמצאת במלכוד הכי עתיק בעולם – יש לך מישהו שאת אוהבת, ואשר מצהיר שהוא אוהב אותך. את רוצה לוודא שהקשר הזה לא ייחתך, ומנסה להדק אותו, והוא אומר לך שהוא מרגיש מאד שלא בנוח בלחצים. מכאן שככל שתלחצי, כדי לספק את הצורך שלך בודאות לגבי עתידך, כך את מסתכנת בהרחקה שלו, כי הוא ירגיש פחות בנוח בזוגיות איתך. כמו בכל מצב שיש בו קונפליקטים, יש לך שתי אפשרויות מוצלחות, שאת צריכה להחליט איזו מהן עדיפה לך. האחת – להחליט שכל הסיפור לא מתאים לך, ושאת לא רוצה להמשיך עם חוסר הודאות הזה ומהמרת על חוסר הודאות של עתיד בלעדיו, והשניה – להחליט שאת מהמרת על חוסר הודאות איתו, ושזה עדיף לך בכל זאת, ומנסה לנווט הכי נכון שאפשר בין הצורך שלך בודאות לבין הימנעות מלחץ חזק מדי עליו. זה דורש אמנות של יחסים ושל ביטחון עצמי ושל כיבוש פחדים וכעסים, ולכן זה לא קל. אבל אולי אם תציבי בפנייך את המודעות לצורך הזה, זה יעזור לך ללמוד לעשות זאת נכון יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083