מיניות בזוגיות: הבדלים והתמודדות
ניצן
בעלי לא נמשך אליי... ?!
⌄
שלום רב
אשמח לשמוע את דעתך..אני ובן זוגי ביחד כבר שלוש שנים וחצי. נולד לנו לפני כשנה ילד מקסים....בתחילת הקשר היו לנו יחסי מין נפלאים שכבנו המון והיתה ביננו אינטימיות נפלאה. לאחר שנה בערך התחלתי להריגיש שאני יוזמת הרבה יותר ושאין רצון ממנו להתחיל במגע. חשוב לציין שכשאנחנו שוכיבם הוא נהנה וטוב לנו אבל רוב הפעמים היוזמה מגיעה מהצד שלי. במהלך ההריון הוא תירץ את הנושא בזה שהוא לא מרגיש נעים מהעובר ומאז שילדתי אנחנו בקושי שוכבים... ואם שוכבים אז שוב זה מגיע ממני.כשאני מעלה בפניו את הנושא הוא טוען שהכל בסדר מהצד שלו ושאין כל בעיה ושאני יוצרת את הבעיה מזה שאני כל הזמן מעלה ומדברת על הנושא ושזה איננו נושא טכני כמו מנואל של מוצר אלא משהו שצריך לקרות באופן ספונטני וכייפי (לא היתה לי בעיה שזה יקרה אם זה היה מגיע מיוזמתו מדי פעם..)אני יודעת שהוא לא בוגד בי ושאין לו מישהי אחרת בראש, אם בזמנו הוא היה מוטרד כי היה לו מיזם שהוא עבד עליו ללא הכנסה עכשו המצב אחרת ויש לו הכנסה קבועה וטובה שמשפיעה על מצב הרוח שלו..בקיצור, אני מחפשת כל הזמן תירוצים ללמה הוא לא.... ולא יודעת מה לעשות.הוא טוען שההתנהגות שלי שונה משהיתה בהתחלה ושאני פחות עדינה ושקטה ושזה קצת מרחיק אותו כמו גם שכל מריבה שלנו מרחיקה אותו ממני ולוקח לו זמםן לחזור.... לא יודעת מה לעשות. די רוצה חיים של מיניות מפותחת כי זה חסר לי מאוד ובעיקר רוצה להרגיש שהוא נמשך אליי וכמהה אליי ולא שרק אני אליו!אשמח לשמוע את דעתך...
ד"ר אורן חסון
מיניות עזה פחות.
⌄
ניצן יקרה,
כשם שנכון שגברים גבוהים מנשים, כך גם נכון שגברים יותר מיניים מנשים, לפחות בגילאים הצעירים יותר. אבל זו הכללה רחבה מאד, שהרי יש נשים רבות שהן גבוהות מגברים רבים, נכון? איכשהו הם מסתדרים בדרך כלל בזוגות כך שגברים באמת גבוהים מנשותיהם, וגם שם יש חריגים לפעמים. כך גם לגבי המיניות, כאשר קורה יותר שיש גברים שהם מיניים פחות מנשותיהם. לא תמיד זה אומר שאין הגבר נמשך לאשתו, אלא שלפעמים הוא באמת מיני פחות, וככל שעובר הזמן, כך המיניות נחלשת – כי אחרי הכל, הריגוש אכן חזק יותר בדרך כלל בתחילת הקשר, והוא משפיע.לכן, בדקי עם עצמך קודם כל אם ההבנה שהוא כנראה מיני פחות מורידה ממך חלק מהלחץ. כי לפעמים, כשזה קורה והנקודה הזו לא ברורה, נשים יכולות להעצים את הבעיה ולקחת אותה לכיוונים לא נכונים. אז נכון שהתחושה היא של "אני לא ראויה בעיניו", אבל זו אינה חייבת להיות המציאות. ויכול להיות שאם תהיי לחוצה פחות מהעניין, אולי תצליחו שניכם להיות חופשיים בזה. ואם לא, אולי כדאי ללכת לטיפול מיני, לפחות כדי לאבחן את הסיבות לפערים ביניכם.