מינון וזוגיות: מתי זה בעיה?
סתיו
אוננות באינטרנט
⌄
בן זוגי מנצל כל רגע שאני לא בחדר או ישנה או רחוקה ממנו כדי לגלוש לאתרי פורנו ולצפות בסרטים,תמונות וכו'.הוא גם מצ'וטט בחדרי צ'אט ומבנג'ר ואף חושף את איברמינו במצלמה בפני גברים,זוגות,ונשים. הוא עושה זאת למטרת אוננות .בהתחלה הייתי סבלנית לעניין כי הבנתי שלפני שעבר לגור איתי נהג לשבת שעות רבות לבד ולעסוק בפעילות הזו כמעט מידי יום כאיזשהו פורקן. חברתו הקודמת לא ידעה מזה כי לא חיו יחד- ולכן זה לא היווה בעיה.אני מרגישה פגועה. למה הוא צריך את כל השטויות האלה כשיש לו אותי?למה אני צריכה להתעורר משנת צהריים ולשמוע אותו מקליד ומאונן בחדר השני וסוגר את כל החלונות ברגע ששמע שקמתי מהמיטה?אני מרגישה תיעוב וגועל מההתנהגות הזאת,היא לא ברורה לי.... האם אני לא מספקת אותו? מה זה נותן לו? למה הוא מסתיר את זה ממני אם אמרתי לו שזה בסדר רק שהכל יהיה במידה?מישהו יכול לעזור לי????אני מיואשת....
ד"ר אורן חסון
שאלה של מינון
⌄
סתיו יקרה,
בואי ונפריד בין שני דברים. עצם העיסוק בזה, והמינון.עצם העיסוק בזה, מדי פעם, הוא דבר טבעי ונורמלי. פעם גברים השתמשו בפלייבוי, ולפני זה בהצצה בשכנות.המינון, כפי שאת מתארת, גבוה, והופך אותו לקצת אובססיבי בעניין. זה מביך אותו, לכן הוא מסתיר, וזה מביך אותך, ולכן הוא מסתיר... נראה לי, מתוך מה שכתבת, שהיית סבלנית וסובלנית למדי. הוא צריך ללמוד קצת איפוק, וזה תהליך. את יכולה לעזור לו, אבל אולי הוא צריך קצת סיוע. לא משום שזו בעיה, כמו משום שהוא צריך ללמוד להתבגר ולשלוט במינון ובנסיבות שבהן זה בסדר, ובאלו שבהן זה לא. את יכולה, בעזרת ההסבר שלך שזה מביך אותך, ושזה גורם לחייץ ביניכם (הסבר, לא תוכיחה), לגרום לו לראות זאת אחרת, ואולי גם להגיע לסיוע מקצועי. כאמור, לא בשל עצם העניין עצמו, כמו בשל חוסר היכולת שלו לשלוט בזה כדי לקיים זוגיות שתהיה נוחה גם לך.