מחשבות שליליות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 21.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הילה
חוסר אמון
21.03.2006 • 18:03

היי,אני נמצאת במערכת יחסים מאוד רצינית שקרוב לוודאי תוביל לחתונה. שנינו למעלה מגיל 20. מה שקורה הוא שהבן זוג שלי עובד לעיתים עד מאוחר מאוד בליילה וזה גורם לי לחשוב כל מיני מחשבות שליליות של אוליי הוא לא עובד וכאלה.והאמת היא שהקשר ביננו הוא ממש טוב ואנחנו מסתדרים נפלא והוא מתנהג אליי בסדר כל הזמן אבל משום מה יש בי תחושת חוסר אמון שכנראה נובעת מהקשר הקודם שהיה לי. אני מאוד מאמינה בבן זוג הנוכחי ורוצה מאוד שהקשר ביננו ימשיך לשגשג אבל קשה לי עם זה שלפעמים הוא צריך לעבוד עד מאוחר. עד כה לא הייתה איזושהי סיבה לכך שאחשוב או אעלה איזשהו חשד בו, פשוט אני לא יודעת למה זה קורה לי.אני מאוד אוהבת אותו והוא נותן לי להרגיש ממש טוב עם עצמי וגם ביחד וזה בדיוק מה שחיפשתי ואני פוחדת לאבד אותו רק בגלל המחשבות השליליות .אשמח אם תוכל לעזור, תודה.

ד"ר אורן חסון
לאבד סתם
24.03.2006 • 00:01

הילה יקרה,
כשאת מתחילה לחשוב מחשבות שליליות, חפשי לך עיסוק אחר. אל תתני לעצמך לשקוע בזה. עשי לך רשימה של נושאים מרתקים לעשייה, ועשי אותם בזה אחר זה, כשאת חושבת מחשבות רעות. איספי בוידאו אוסף של סרטים או סדרות מעניינים, ובכל פעם שאת מרגישה שהדברים האלה עולים בך, נסי לעבור לעשייה אחרת, ואם את לא מצליחה, ראי סרט. ואם את לא מצליחה, לכי לטיפול אישי. עדיף זה מאשר לאבד בן זוג סתם, לא?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083