מחשבות על אלטרנטיבות בזוגיות
דנית
מרגישה בן אדם רע
⌄
בת 18. יש לי חבר שאני ממש אוהבת אותו אבל בחודש האחרון אנחנו רבים דיי הרבה. אני ממש מרגישה שהתרחקנו והקשר לא כמו שהיה.כל פעם שאנחנו רבים(מרוב הפעמים שהיו בזמן האחרון) התחלתי לחשוב על מישהו אחר(מישהו שאני מכירה, שהקשר בינינו טוב.)לפעמים אני אפילו חולמת עליו. וגם כשהקשר ביני לבין חברי היה טוב חלמתי שהוא מנשק אותי ולא התנגדתי-אבל אחרי זה כעסתי על עצמי.אני מרגישה בן אדם כל כך רע שאני בכלל חושבת על מישהו אחר רק בגלל ריבים מטופשים.אני לא ממש יודעת מה אני רוצה לשאול, רק תעזור לי לראות האם זה נורמלי ואיך אני יוצאת מהמצב הזה.אני מרגישה בן אדם רע, כאילו שמאנשים כמוני ייצאו מתישהו בוגדים בעתיד.אשמח לעזרתך.. ויישר כוח על היחס החם לשואלים בפורום.תודה מראש, דנית...
דנית
מרגישה בן אדם רע
⌄
(הודעה ללא תוכן)
דנית
מרגישה בן אדם רע
⌄
ד"ר חסון,מכיוון שלא ענית עדיין (לא בנימת תלונה חס וחלילה) רציתי להוסיף כמה דברים.אז חבר שלי ואני דיברנו ויישרנו את ההדורים בינינו ועכשיו המצב תקין.אבל בלילה חלמתי חלום ממש מוזר.שאני פשוט נקרעת בין השניים!וזה כל כך מוזר לי כי זאת לא אני. אני לא בנאדם כזה.ולפעמים,חולמים חלומות ובבוקר חושבים שזוהי המציאות ומרגישים טיפה שונה,בקשר לבן זוג .בקשר לאותו ידיד שאני חולמת עליו בזמן האחרון.אגב לפני כמה ימים ששוב רבתי עם חבר שלי ,דיברתי עם אותו ידיד כחצי שעה והרגשתי ממש נוח וטבעי לדבר איתו.ממש נהניתי מהשיחה הוא העלה לי את המצב רוח וחיוך על הפנים.אני כבר ממש אובדת עצות!הדבר האחרון שאני רוצה זה להיפרד מחבר שלי...:(למה אני חולמת על ההוא? וכל פעם שחברי ואני רבים אני חושבת עליו.(רציתי לציין שכאשר חברי ואני ביחסים תקינים אנילא חושבת עליו ומרגישה רע עם העובדה שכשרע לי אני חושבת על מישהו אחר..)מה לעשות?!?תודה מראש ...
ד"ר אורן חסון
אל תרגישי רע, רק נסי להבין את עצמך
⌄
דנית יקרה,
את שמה לב שהחלומות והמציאות אצלך, ביחס אל הידיד שלך, מתערבבים, פרט לכך שהחלומות לוקחים אותך מעט רחוק יותר ממה שהמציאות לוקחת אותך. הפער נוצר מתוך כך שאת מבינה שמשהו בקשר לא עובד, ולכן, באופן טבעי, את חושבת על אלטרנטיבות. תחושת המוסר הטבעית שלך מתנגדת לזה, אבל מה לעשות שאנחנו פועלים ומרגישים לפי מה שאנחנו צריכים, ולא בהכרח לפי התחושות המוסריות שלהן אנחנו מטיפים ורוצים להאמין בהן? אז כנראה שזה מה שקורה לך. המחשבות שאת מנסה להדחיק, מתעקשות לצוץ ולחפש אלטרנטיבות, ובעיקר כאשר רע. וכנראה שהידיד שלך הוא האלטרנטיבה הממשית הטובה ביותר שמצאת.