מחשבות אובססיביות בזוגיות

תאריך פנייה: 02.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורלי
זוגיות בעייתית
02.12.2010 • 18:36

אורן שלום.אני בת 33, נשואה כשלוש שנים ונמצאת בזוגיות 9 שנים. בהתחלה הכל היה נפלא, הייתי מאוהבת עד לב שמיים , הרגשתי שהבן זוגי הוא האביר על הסוס הלבן. לאחר כמחש שנים, שעמם לי בקשר, וברוב טיפשותי בגדתי בבעלי מספר פעמים. מאותו הרגע שבגדתי נכנסו לי מחשבות אובססיביות לראש לפיהן אני לא אוהבת אותו יותר. נכנסתי לדיכאון עמוק, הפסקתי לעבוד, חזרתי לעשן, והייתי בטיפול פסיכותרפוייטי כשנה שלמה. אני מנסה בכל דרך להחזיר את הרגשות שלי לבעלי, אבל מרגישה במבוי סתום. אני אוהבת אותו כבן אדם ומתגעגעת לאהוב אותו כבן זוג. אני יודעת שעשיתי טעויות נוראיות, אבל מצטערת עליהן מאוד. אציין כי אני ובעלי מסתדרים נהדר, ולפעמים כשאני נזכרת ברגעים משותפים מהעבר בו הזוגיות פרחה אני נמלאת תקווה.עוד אציין כי סיפרתי לבעלי על בגידה אחת והוא סלח לי. אני לא מעוניינת לבגוד בו יותר אלא רק להחזיר את הרגשות שלי אליו.האם לדעתך ניתן להחזיר אהבה לבן זוג גם לאחר הרס וחורבן שכזה?ואיך בכלל מחזירים רגשות אהבה? (היתה לנו אהבה גדולה מאוד מאוד).לתשובתך המהירה אודה.

ד"ר אורן חסון
נתקעת במחשבות
02.12.2010 • 23:48

אורלי יקרה,
אני כואב את כאבך. הקושי שלך הוא המחשבות האובססיביות שנקלעת אליהן, שאולי זה לא רק מחשבות אובססיביות על אהבה כלפיו, אלא קשורות לתדמית העצמית שלך. לאהוב אותו מחדש כבן זוג לוקח זמן, ובתנאי שתדעי לתעל את המחשבות שלך נכון.את בטיפול שנה, ולא ברור לי היכן בדיוק את נתקעת במחשבות. את רוצה להחזיר את עצמך לתוך הזוגיות, ואני חושב שזה אפשרי. אולי את בטיפול הלא נכון. כלומר, אם את בטיפול דינמי, של דיבורים ושיחות ומחשבות, יכול להיות שזה לא מה שאת צריכה. יש לך רצון, את צריכה אולי לנסות להתרגל, ולנסות להרגיש, ולנסות לעשות דברים שיש בהם עוצמות וריגושים ביחד, כדי ללמוד להרגיש את ה"ביחד" שלכם מחדש. ואולי גם ללמוד להרגיש פחות רגשי אשם, כי הם עומדים בדרכך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083