מחלוקות וניתוק בזוגיות
אחת ג'ינג'ית
יחסים
⌄
שלום,
בעלי ואני בשנות השלושים, יש לנו ילד. בחודשים האחרונים בעלי נמצא בפעילות הקשורה לעבודתו ומגיע הביתה בסופי שבוע בלבד.מפריעים לי מס' דברים שקשורים ואינם קשורים לריחוק הזמני הפיזי:ראשית אנחנו לא מתראים מספיק וכשאנו מתראים אין לנו פרטיות בד"כ (יש ילד) והזמן קצוב, המצב אובייקטיבית מורכב, אך יסתיים בעוד מספר חודשים.כאשר הוא מגיע הביתה, הוא אורח- שוכח שצריך לסדר, לנקות, להכין אוכל, לשטוף כלים. מה שקורה הוא שבמשך השבוע אני מאוד שומרת על אוירה נעימה בבית מבחינת סדר וניקיון, ואחרי סופשבוע כשהוא כאן, הבית הפוך לגמרי. דיברנו על זה מספר פעמים, אך הוא ממש לא בעניין ואני לא רוצה לבזבז את השעות היקרות ביחד על להטיף ולריב, (שלא תתטעה- אני עושה זאת.... אך הרבה פחות ממה שזה מציק לי). לציין שגם אני באמצע השבוע עובדת מאוד קשה, מפרנסת (יותר ממנו), מחזיקה את עול הבית שזה גם תחזוק וגם אחריות, כך שאני לא רואה מקום "להקל" עליו כשהוא בא.נושא הסקס- נקודה כאובה כבר זמן רב יש לנו בעיות בעניין- חוסר חשק שלי. מאוד מפריע לי שבסיטואציות מסוימות הוא ניגש ישר ולעניין- נניח מחבק אותי במיטה ומייד נוגע באיברים אינטימיים. דוגמה נוספת- יצאנו באיזשהו ערב וכל הערב לא היו יותר מדי חיבוקים או נשיקות, ופתאום כשהגענו הביתה הוא "נדלק" והתחיל לנשק ולחבק אותי במטרה שזה יתפתח. איפה זה היה כל הערב? זה גורם לי לכעס רב ולאי רצון להתקרב אליו אינטימית. באופן מוזר זה גורם לי לחשוב, באופן בלתי רציונלי, שהוא רוצה אותי בשביל הסקס.דיברנו על זה והוא תמיד אומר את אותם משפטים: אני אקח לתשומת לבי, אני צריך יותר להשקיע וכו, אבל דבר לא קורה. אני מסבירה לו שהוא סוגר אותי, שזה משפיע על הרבה דברים וגם ובעיקר על הסקס. ביקשתי שפשוט יחבק וינשק, שלא יגע בי והוא אכן עשה את זה אבל אחר כך היה המקרה שתיארתי בערב ומבחינתי זה הרס הכל. בכלל הוא אינו משקיע ביחסים או בי.גם עכשיו אני מאוד מאוד כועסת.הדברים הטובים- יש אהבה, יש חברות , אמון, ישירות, פתיחות והבנה.ייעוץ זוגי כרגע בכלל לא בא בחשבון מבחינת ההגעה שלו,תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
סיפור פשוט, בנאלי וכואב
⌄
אחת ג'ינג'ית יקרה,
הסיפור נשמע פשוט ובנאלי: הוא לא משתף פעולה בבית כרצונך, את כועסת עליו, בגלל זה או בגלל חוסר יכולת שלו, או בגלל כעסים שלו כנגד אלו שלך (או שלושתם) הוא לא יכול להתנהג אליך באופן רומנטי, והוא לא יכול להביא עצמו לפתות אותך במקום לרצות סקס, וכתוצאה של כל אלה, את לא נמשכת אליו. את כועסת מדי. אתם נמצאים במחזוריות לא טובה של כעסים ושל העדר פתיחות ורצון טוב, ולכן יעוץ זוגי כן חשוב. ואם הוא מסרב להגיע לזה לבדו, כדאי שתשקלי להגיע לבד. ראיכאן, פרטים נוספים.