מחוייבות בנישואים: חששות ושיקולים

תאריך פנייה: 17.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ססיל
שאלה די דחופה
17.01.2011 • 09:49

אני בת 43 בן זוגי בן 53,מערכת די טובה חיים ביחד חצי שנה עם בתי.לו 2 ילדים בוגרים.הוא מצהיר שאוהב אותי באמת מוכן לעשות הרבה בשבילי,פרנסה חלשה אצלו.אני בעלת ערכים וחושבת שחשוב שקשר יהיה ממוסד.הוא כנראה סבל רבות בעבר,ולמרות אהבתו הגדולה כפי שמצהיר כלפיי,טען שלגביי נישואים יאבק בחירוף נפש לא להינשא ולשמור על החופש שלו.אני עצמאית ולא מגבילה את החופש שלו ואין לי דרישות כספיות.איך ייתכן שאם כ"כ אוהב אותי מסרב לבקשה זו שמאוד חשובה לי מבחינת מעמד,ייחוס משפחתי וכו.זה יוצר אצלי תחושה שלא באמת אוהב אלא אינרסנט בקשר כי מחוייבות ,אחריות וללכת עד הסוף בקשר היא חלק בלתי נפרד מאהבה וכבוד לאישה.מצפה לתשובתך.זה לא עניין של זמן וסבלנות במקרה זה.

ד"ר אורן חסון
מחוייבות, חששות, ואהבה
18.01.2011 • 01:28

ססיל יקרה,
יכול להיות גם שהוא לא רוצה מחוייבות בגלל שהפרנסה חלשה אצלו. יש לו מחוייבות לעצמו ואולי לילדים הבוגרים שלו. יתכן שבמחשבה שלו, נישואים פורמליים פרושם גם מחוייבות כלשהי גם כלפיך וכלפי בתך, גם אם את עצמאית ממנו. יתכן שזה מה שמפריע לו.או, אולי, שהוא לא בטוח מספיק בכך שהוא ירצה אותך גם בעוד שנה או חמש שנים. אני לא יכול לדעת. בשלב הזה, גם את לא בטוחה. אז קחי את זמנך בידך. יש לכם קשר טוב, בדקי עם הזמן את המחוייבות שלו ואת האהבה שלו כלפייך בפרמטרים אחרים, ואולי תדעי יותר טוב בהמשך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083