מהי אהבה? הגדרות ורגשות
שיר
מבולבלת
⌄
היי, עד לאחרונה הייתי בזוגיות של כמעט 5 שנים יש לציין שאני בת 20 בשביל המשך הבעיה. אני והוא כרגע ביחד משום שהוא רוצה להבין אם הוא רוצה להיות איתי או צריך.. ואני תוהה מה המצב שלי בהקשר הזה, אין לי שמץ של ספק שיש לי משיכה חזקה אליו, אני מעריכה אותו מכבדת ונורא אכפת לי ממנו וגם כיף לי להיות בחברתו. הבעיה היחידה שעכשיו הזמן הזה שאנחנו לא ביחד גורם לי לתהות גם על אותה סוגיה אם יש עדיין אהבה בלי קשר אם נחזור או לא, בשביל עצמי לדעת מה אני מרגישה ורציתי לדעת אם אתה יכול לכוון אותי, ולעזור לי באיזה שאלות אני צריכה לשאול את עצמי בשביל לענות על השאלה הכוללת. אם זה אהבה או הרגל. אני יודעת שזה לא הכי ברור הפוסט הזה, אני מקווה שהצלחת להבין קצת לאן חתרתי..
ד"ר אורן חסון
אהבה ופניות רגשית
⌄
שיר יקרה,
עם הזמן, האהבה וההרגל מתערבבים זה בזה. אם הוא יחסר לך, את אוהבת אותו. זה עדיין לא אומר שאת אוהבת אותו כגבר, כי את אוהבת גם בני משפחה והם יחסרו לך בהעדרם. אם את נמשכת אליו, אם את מתגעגעת לאינטימיות ביניכם, אז כנראה שאת אוהבת אותו גם כגבר. ואם את רואה את האפשרות של חיים משותפים ביחד כאפשרות טובה שהיית רוצה לממש, כנראה שיש לך כל המרכיבים הנדרשים, כי גם הצפי לעתיד משותף חשוב מאד. לפעמים הרי אפשר להימשך למישהו, ושאכפת לך ממנו, אבל גם להבין שאין אפשרות לחיים משותפים, למשל בשל חוסר התאמות בסיסיות שיאפשרו שיתוף פעולה. כשזה מגביל ולא מאפשר פתיחות רגשית, זה אומר שחסר מרכיב בסיסי לאהבה.אבל אל תחפשי הגדרות לאהבה כן או לא. חשבי מה נכון לך ומה את רוצה. אני חושב שבעיקר קשה לך להגדיר את מה שאת רוצה - ואולי כי משפיע עליך מאד מה שהוא רוצה או לא רוצה. וזה בסדר להמשיך לאהוב אותו ולרצות להיות איתו גם אם הוא לא רוצה, רק שבמקרה הזה, אם זה המצב, יתכן שתצטרכי ללמוד לחדול, בשל ההבנה שלא יהיה לכם עתיד משותף, ולהמשיך הלאה בלעדיו תוך יצירת פניוּת רגשית לקשרים חדשים.