מה קרה בהודו? שלושה הסברים אפשריים

תאריך פנייה: 07.11.2009 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מ
מה קרה שם בהודו?
07.11.2009 • 12:50

היי, אני בן 25 ולאחרונה הייתי בקשר של 4 חודשים עם בחורה בת 22. הכל היה טוב ולמרות זאת, לאחר 3 חודשים של קשר, היא אמרה לי שהיא לא בטוחה שזה זה אבל בגלל שהיא אמורה לטוס עוד חודש להודו (ל4 חודשים) ובגלל שהיא יודעת שאני בחור מאוד איכותי היא רוצה שננסה את החודש הזה. אני נפגעתי אבל המשכתי את החודש הזה בידיעה שאנחנו רק 3 חודשים יחד וזה לא תמיד מספיק כדי להיקשר. בכל אופן החודש הנוסף היה הרבה יותר טוב- היה מדהים..ואז היא טסה והחלטנו שאנחנו נפרדים כי היא טסה וכשהיא תחזור נחליט מה קורה. היינו בקשר טלפוני חודש וחצי ואחרי חודש וחצי היא רצתה קצת שקט כי זה הקשה עליה אז חודשיים וחצי עד שהיא חזרה,לא דיברנו מילה (חוץ מפעם אחת שהיא התקשרה להגיד לי מזל טוב ליום הולדת- ודיברנו מאוד בדיסטנס..) האמת, לא היה לי קשה מדי כי איפשהו הייתה לי הרגשה שנחזור והבנתי את החלטתה לא לדבר, (אני טיילתי לאוסטרליה והייתי במצב דומה בעבר)בכל אופן כשהיא חזרה נפגשנו והיא אמרה לי שהיא החליטה שהיא לא בטוחה שזה מה שהיא מחפשת ולא רוצה בקשר כרגע, אולי בעתיד, ושהיא הגיעה להחלטה ושכל הרגשות שהיו לה כבר עברו. אני מזכיר שחודש וחצי היינו בקשר ממש צפוף ביוזמתה והיא רק אמרה לי כמה היא מתגעגעת ושאני היחיד שהיא הרגישה אליו וכו..אני אישית, לא מבין איך מגיעים להחלטה כזאת בהודו, אבל זה אני..לא יודע אם זה משנה אבל זה היה הקשר הרציני הראשון שלה עד היום ואני יודע מחבר שמכיר חברה שלה שלא היה לה שם אף אחד.לי אגב, היו שתי מערכות יחסים לפניה, שנה וחצי, ושנה, אבל רק אליה הרגשתי רגשות וזאת הסיבה שנפרדתי מהשתיים האחרות.מה עליי לעשות כדי שיהיה סיכוי שנחזור? לנסות להישאר ידידים? להתנתק? לדבר איתה על זה שוב? להישאר בסביבתה? ואולי כדאי שתחווה מערכת יחסים חות ממני? אני כל כך לא רוצה לאבד אותה כי היה משהו מיוחדאגב, אנחנו גרים באותו מושב כך שכל שבועיים-חודש סביר להניח שנתראה במקרה.. אשמח לשמוע את דעתך המלומדת. תודה

ד"ר אורן חסון
מה קרה שם בהודו?
07.11.2009 • 15:25

מ יקר,
האמת היא שקשה לדעת מה קרה בהודו, כל עוד היא לא מספרת. אתן לך שלוש אפשרויות מתוך הרבה:א.היא לא היתה בטוחה מלכתחילה, אבל זרמה איתך כי היה לה עדיף להיות בקשר נעים וקרוב עם מועד סיום ברור, מאשר בלי קשר בכלל.ב.היא דווקא כן היתה בטוחה שאתה טוב לה, אבל בהודו יצרה קשר אחד או יותר, אולי מיני בלבד, כדי להתנסות, ולכן חושבת עכשיו, בשל ייסורי המצפון שיש לה, שלא מגיע לך בחורה כמוה.ג.מאחר שאתה היית מערכת היחסים הראשונה שלה, יתכן שקשרים אחרים שיצרה שם הראו לה שהיא עדיין לא מוכנה "להשתקע" בקשר אחד.יכולות להיות עוד לא מעט אפשרויות אחרות. כתבתי שלוש סבירות. אם תצליח לדבר איתה באופן גלוי ופתוח, תוכל לדעת טוב יותר. אם היא לא תשתף פעולה, ואולי מהטעם הפשוט שלא תרצה לפגוע בך, תצטרך לקבל את מה שהיא אומרת ולהמשיך בחייך. מותר לך לנסות להתעקש ולראות לאן זה ילך, כל עוד אתה מבין את הגבול שבין התעקשות לבין הטרדה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מ
מה קרה שם בהודו?
08.11.2009 • 02:57

היי אורןתודה רבה על התשובה המהירה..2 מתוך 3 האופציות שאתה מעלה מאוד הגיוניות.. האופציה של התנסתה מינית עם גברים, לא נראית לי, כי ממכרים משותפים אני יודע שלא היה לה שם כלום.אשמח לשמוע את דעתך בנושא של מה הדרך הטובה ביותר כדי שיהיה סיכוי שנחזור (להיות בקשר רציף, להיות בסביבה שלה שתחשוב עליי, לא להיות בקשר בכלל..)- אין לי ספק שאין תשובה מוחלטת אבל אשמח לשמוע את דעתך..כמו כן אשמח לשמוע רעיונות אחרים שעולים לך לגבי מה גרם לה להחליט כך- אחרי הכל זה מה שמחרפן אותי.. ולא עולים לי יותר מדי רעיונות...באמת תודה רבה שוב.

ד"ר אורן חסון
לדעת מתי להפסיק לחזר, כי אין סיכוי
08.11.2009 • 21:49

מ יקר,
אתן לך, מיניה וביה, עוד חמש אפשרויות:א.היא חשבה שהיא רוצה אותך, ולכן גם שמרה איתך על קשר. ובכל זאת, לאחר שחלף זמן מה (הודו), בפרספקטיבה, הפער שבין הציפיות למציאות, או הפער שבין הזכרון למציאות גרם לאכזבה מסויימת.ב.מישהו שהיא היתה דלוקה עליו פעם, נתן לה רמזים שהוא מעוניין.ג.כשחזרה, פגשה מחזר חדש שנדלקה עליו יותר מאשר עליך.ד.יש לה מחזר חדש, שהיא לא מעוניינת בו בכלל, אבל הוא קשר למאפיה הרוסית/פולנית/עירקית, והבחור האלים הזה מאיים עליה שאם תהיו ביחד, הוא ירצח אותך, ולכן היא מגנה עליך, ומוכנה להקריב את עצמה ולהיות איתו, למענך.ה.אמא שלה מתנגדת לקשר איתך נמרצות. קודם לא היה אכפת לה, כי כל הקשר תוכנן ממילא להיות קצר מועד, אבל עכשיו היא לוחצת.אתה מבין שמכאן השמים הם הגבול. אפשר לדמיין המון מצבים. ועד כמה שמצב ד' למשל יהיה מוזר לך, בהסתברות נמוכה מאד גם הוא אפשרי, או משהו דומה לו. ולך תדע מה מכל אלה או מתוך דברים שנראים בלתי סבירים, הוא הנכון. כל עוד היא לא תספר לך, ובאופן גלוי, לא תדע. ומכיוון שמדובר בסיבה שבגללה היאלאתהיה איתך, היא גם פחות תרגיש מחוייבת לספר לך הכל – כדי שלא לפגוע בך או כדי שלא להכנס לעימות או בגלל סיבה אחרת.ואיך כן לנסות ולחזור, למקרה שהיא בכל זאת מעוניינת לפחות קצת? – גם כאן יש הרבה אפשרויות. אבל חשוב שלא לנדנד ולא להטריד. לדוגמא, ביום הולדת שלה (אם זה בשבוע הקרוב זה אולי מוקדם מדי, אם זה בעוד 10 חודשים זה אולי מאוחר מדי, אבל גם אולי לא), לשלוח לה ברכה + מתנה קצת יותר ממה שמקובל, אבל לא הרבה יותר ממה שמקובל, בהתחשב שאתם לא ממש בקשר. למשל, ברכה עם פרח. או אולי משהו מושקע באינטרנט, אבל שוב, לא מאד. משהו שישאיר אותה בתחושה של טיפה מחוייבת להשיב לך, כי זה אומר שזו לא רק ברכה מפה ולחוץ, אלא שאכפת לך. לא יותר מזה. – רק תבדוק קודם שאין לה חבר שיתחרפן, כי אז היא תאשים אותך במריבות איתו, ואתה מבין שזה לא מה שאתר רוצה.ואם היא לא תשיב לך, זה אומר שהיא אולימרגישהמחוייבת, אבללא רוצהלהיות מחוייבת. אם היא אכן קיבלה את זה ולא ענתה, זה סימן טוב להמשיך בחייך, ולא להסתכל לאחור.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083