מה עושים כשאהבה לא במקום הראשון?

תאריך פנייה: 04.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נילי
כשאהבה לא תמיד במקום הראשון ?
04.12.2006 • 14:11

היי אני נילייש לי חבר כבר יותר משנתיים הקשר שלנו התחיל כאהבה ענקית ופורחת שלפעמים היו עליות וירידות כמו לכל זוג אבל תמיד התגברנו והמשכנו את הקשר ביחד.לאחרונה אני מרגישה שחבר שלי לא משקיע בזוגיות אפילו בפרטים הכי מינמלים של להרים טלפון פעם ביום לראות אם הכל בסדר שלא נדבר על להיפגש שבשביל זה אני מקבלת הרגשה שאני צריכה ממש לקבוע איתו מרואש בכדי להיפגש לחצי שעה פעם ביומיים שלושה.אני כבר הבנתי שהזוגיות שלנו בקשיים אך תמיד כשאני מסבירה לו את זה מבחינתו אצלנו הכל בסדר פשוט אין לו זמן להתפנות אלי מכיוון שהוא עסוק כרגע בפתיחת עסק ובצבא ובנוסף לזה הוא עובד בעבודה נוספת.אני מבינה את מצוקת החוסר זמן שיש לו ותומכת, אך לפעמים גם אני מרגישה שזה שהוא אומר לי כל הזמן "אין לי זמן" זה כבר נהפך לתירוץ, כי גם אני לומדת כמעט כל השבוע ובנוסף לזה עובדת ,אבל במעט זמן שנותר לי אני תמיד רוצה לבלות איתו אבל זה לא כך מצידו.לכן אני חושבת שאם האהבה שלנו עדיין חשובה לנו אז המלצתי טיפול זוגי ביחד ואולי זה יעזור, אבל כמובן שקיבלתי סירוב בטענה שאין לו כסף לזה...מה אני כבר יכולה לעשות במצב כזה ?? אני כבר איבדתי עצות איך להתמודד עם המצב,ואני מרגישה שכל אחד מאיתנו כבר עם "רגל אחת בחוץ" בקשר לקשר הזה, מה עושים?

ד"ר אורן חסון
קורה לפעמים, השאלה מה עושים עם זה?
06.12.2006 • 18:50

ילי יקרה,
לא אצל כל אחד האהבה היא במקום הראשון, וכדאי לפעמים להכיר בכך. כלומר, אם הוא באמת אוהב אותך, אני די משוכנע שכאשר יקרה לך משהו חמור, הוא יהיה איתך באש ובמים, אבל עד אז, העסק והעבודה במקום הראשון, כי שם הוא יכול להשפיע ולשנות ולהתקדם, יותר מאשר איתך (דווקא כי איתך הוא מרגיש שהכל בסדר). ואז נשאלת השאלה אם את מוכנה, למען האושר שלו, להקריב משהו מהאושר שלך, ואולי היכן עובר הגבול בין זה לזה. לא שאלה פשוטה, כי גם לך יש צרכים, ואם את הולכת לקשור גורלך עם גבר זה, את רוצה לדעת לא רק שתקבלי בקשר את הצרכים הרגשיים שלך, אלא גם לדעת לקבל את הבטחון באופן שוטף שהוא אוהב אותך, ושהקשר הזה הוא קשר יציב. והמידע הזה את יכולה לקבל לפי מידת ההשקעה שלו. וכפי שאמרתי, יכול להיות שהקשר יציב, אלא שהקושי שלך הוא שאת לא יודעת את זה. וכאן מגיע האופי האישי שלך: ככל שאת חרדתית יותר, את הופכת להיות תלותית יותר ונזקקת יותר, וככל שאת שלווה יותר, את הופכת להיות עצמאית יותר, ומאפשרת יותר. לכל אחת מהגישות יש סיכונים וסיכויים, ונסי למצוא איזו שהיא דרך באמצע שמתאימה לך, או להחליט שכל העניין לא מתאים לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083