מה זה אומר עליך?
רויטל
מה זה אומר עליו??
⌄
בחור, בתחילת שנות ה40 שכבר חווה מערכות יחסים ואפילו הספיק להתגרש, חי עם אישה שאינה אוהבת אותו (מבחינה רומנטית) -הוא כל הזמן אומר לה שהוא אוהב אותה מבחינה רומנטית (כלומר מאוהב בה) וכאמור היא לא מאוהבת בו.הבחור מסכים להמשיך לחיות ובעצם לבנות חיים, וגם להקים משפחה, עם אישה שלא מאוהבת בו.האם זה מראה שיש בו משהו "פגום"?אולי משהו באישיותו פגום?אולי משהו בבטחון העצמי שלו פגום?(מבחינת שוק הפנויים והפנויות - רוצה לציין שהבחור נראה טוב ויהיו עליו לא מעט "קופצות בשוק". מצד שני, יכולת הפרנסה שלו נמוכה).
ד"ר אורן חסון
ומה זה אומר עליך?
⌄
רויטל יקרה,
לא ברור לי אם את היא הצד השני של פנייה שקיבלתי יום קודם (ראי 7 למטה), או שאת צד שלישי, או שזו שאלה נפרדת שרק במקרה דומה. אבל ראי את תשובתי ל'שאלה חשובה' שם.לגבי מה שזה אומר עליו, זה יכול להיות דברים שונים. אולי למשל שהוא אופטימי, ובעל תקווה ובטחון שבסופו של דבר היא תתאהב בו. אולי.אבל אם תרשי לי, אסובב את השאלה אליך, כשאלה למחשבה עבורך: מה זה אומר עליך, שאת שואלת שלוש שאלות, ושלושתן שליליות עם המילה "פגום" כמילה המרכזית שלהן? אולי שאלה זו תתן לך כיוון לדרך החשיבה שלך. אולי לחרדות שלך. אנא, בדקי את עצמך.
רויטל
תגובה לד"ר חסון - אנא התייחס-תודה
⌄
קראתי בעניין את תשובתך.הבחנתי שתשובתך העניינית לשאלתי "מה זה אומר עליו" , היתה רק בפן החיובי של הדברים: אולי הוא אופטימי ויש לו תקווה שהבחורה תתאהב בו בסופו של דבר. תשובה שבסופה הוספת, שוב, את המילה "אולי" וסיימת בנקודה.נוכח הפניית השאלה אלי, ואני מודה שהדבר עורר בי עניין וסקרנות, והדגש ששמת על "השליליות" שבשאלותיי (אשר הינן למעשה שאלה אחת) , אני תוהה -האם תפיסתי שלי את הדברים(את העובדה שגבר יהא מוכן לחיות עם אשה שאינה אוהבת אותו בעוד הוא אוהב אותה)באורח שלילי(הואיל ואני למשל לא הייתי מוכנה לחיות עם אדם שאני מאוהבת בו בלא שהוא יאהב אותי גם) -האם היא כה תמוהה בעיניך?האם פרשנות זו שלי לדברים כל כך בלתי סבירה ובלתי הגיונית, שלא לומר בלתי לגיטימית?נראה היה לי, כי כך היא נתפסת בעיניך. ואזכיר - עובדה היא כי בתשובתך אף שלוותה אליה המילה אולי - לא פירשת את מעשיו באורח שלילי, אלא חיובי בלבד.אודה להתייחסותך.
ד"ר אורן חסון
פרשנויות, אופטימיות ופסימיות
⌄
רויטל יקרה,
לא אמרתי שהפרשנות שלך היא בלתי סבירה, ובודאי לא שהיא לא לגיטימית. רק אמרתי שהיא עם נטיות שליליות, וביקשתי ממך לחשוב מדוע את רואה זאת כך. הצבעתי על כך שאפשר לראות זאתגםאחרת. וגם זה לגיטימי או לא, באותה מידה. ואז נשאלת השאלה מדועבחרתבהסתכלות שלילית? אני לא יודע מדוע, אלא יכול לנחש שאת מגיעה עם מטען כלשהו, או אישי שלך מהנסיון שלך בעבר עם נקודות כואבות כאלו או אחרות, או שאולי את צד אינטרסנטי בכל הסיפור. את כותבת שאת לא היית נוהגת כך, אבל מזה את מבינה שהוא אדם אחר, שחושב אחרת ומרגיש אחרת. איך אחרת? - יכולות להיות פרשנויות שונות, שסביר להניח שלפחות אחת מהן נכונה, רק שלא אוכל לומר לך מהי.