מאבקי כוח ותקשורת זוגית

תאריך פנייה: 21.08.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ג
מה לעשות?
21.08.2011 • 13:40

שלום,
אני בת 27 בן זוגי בן 29, ויש לי שאלה לגבי התנהגות במהלך ריב/ויכוחהבעיה שלו היא שלוקח לו המון!!! זמן לעשות דברים שאני מבקשת, בכלל קשה לו להזיז את עצמו לעשות כל מיני דברים, והוא אפילו מודה בזה...הבעיה היא שאני מבקשת ממנו בצורה יפה פעם פעמיים שלוש ארבע.... והתשובה היחידה שלו היא: כן, אני עדיין חושב על זה, או אין לי תשובה בשבילך כרגע, ולא מפרט יותר מזה. בפעם המאה שאני מבקשת, אני כבר מתפוצצת ו"שוטפת" אותו במשך כמה דקות, ואז הוא נכנס לאנטי, לא מדבר איתי ובטח לא נותן לי תשובות לגבי מה קורה אצלו בראש או בלב. הוא שונא שאני שוטפת, אבל לא מצליח להבין מה גרם לזה, ושאני כן יודעת לבקש דברים בצורה נעימה, רק אחרי חודש חודשיים של בקשות זה כבר מוגזם, ואני לא יכולה להיות נחמדה יותר...........זה דבר שממש מערער את היחסים שלנו, ואני לא יודעת איך לא להיקלע למצב הזה שוב, או איך לגרום לו להבין אותי

ד"ר אורן חסון
מאבקי כוח, ותקשורת זוגית
21.08.2011 • 23:52

ג יקרה,
העובדה שהוא "לא מצליח" להבין מדוע את מתפרצת לאחר הפעם המאה, היא אולי חלק ממאבק הכוחות ביניכם. אתם נלחמים על תפקידים, ועל מה הוא יעשה ומה לא, כאשר חלק מהמאבק הזה הוא גם על מתי הוא יעשה. ובמילים אחרות, ג', יש ביניכם קצרים בתקשורת, כי יש ביניכם אי הסכמות על העקרונות ועל השיתוף, ואתם לא מדברים על זה מספיק. ואולי את לא צריכה בכלל להסביר לו מה הוא צריך לעשות, אלא לבקש כשאת צריכה, להתאכזב כשאת לא נענית, ולתגמל חיובית כשהוא עושה (בחיוך, בנשיקה, בתודה, בהתקרבות פיזית, בכוס מים קרים – או בכל דבר שתרצי, לפי העניין ולמה מה שעובד עליו). ובמקום להאשים אותו, תני לו להרגיש אשם בעזרת האכזבה שלך. – וכאן עסקנו בפן אחד של התקשורת. יש הרבה אחרים, לפי מה שבאמת קורה ביניכם.יעוץ זוגי יכול לסייע במקרה שלכם ליצור תקשורת נכונה. קחי זאת בחשבון. אם את מרגישה שזה מוקדם מדי לכם, חשבי אולי עליעוץ חד פעמי(ראי שם קישור בתפאיט הימני), שייתן לך יותר ממה שאני יכול לתת לך כאן בפורום.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ג
המון תודה...
22.08.2011 • 09:47

(הודעה ללא תוכן)