מאבקי כוח בזוגיות: פתרון אפשרי
The Dreamer
אמביוולנטיות
⌄
שלום ,
הנני בן 32 , נשוי כ-4 שנים לאישה מדהימה ( רוב הזמן ) ואב לילד מושלם בן שנה - מתגורר כרגע בצפון הארץ בצמוד לכנרת .אינני אדם בריא - אני חולה CF ובעל חברת מחשוב אשר נמצאת במרכז. אחרי לידת בני , אישתי רצתה לחזור לגור קרוב להוריה ולמשפחתה כדי לקבל עזרה ותמיכה ביילוד החדש . לאחר כמעט שנה בצפון הארץ אשר גרמה לנזקים כלכליים אדירים באי היכולת שלי לנהל את החברה בשלט רחוק ובריאותיים - אני נמצא כמעט כל יום על ההגה במשך 3-4 שעות ואיני מסוגל לנוח ולטפל בעצמי כמו שצריך ( אני לא אמור לעבוד יותר מ-6 שעות ביום ומה שקורה שאני יוצא מאוד מוקדם כדי להגיע למרכז וחוזר מאוחר באיזור 22-23 בלילה ...) ,החלטנו שאנו בשלים לעשות חזרה את הצעד ולעבור למרכז , אבל .... עוד מלפני החתונה מוחזקים ברשותי שני כלבי רועה גרמני זכר ונקבה אשר נמצאים איתי כבר למעלה מ 8 שנים . אישתי אינה מוכנה לגור בשום דירת גן/פנטהאוז / דופלקס וכו' אלא אך ורק בבית פרטי מפני שאינה רוצה את הכלבים באיזור הבית ( גם לא שיעברו דרך הבית שצריך להוריד אותם לצרכים/סיבוב וכו' שחס וחלילה שערות לא יכנסו לבית) , אני מרגיש כבול באזיקים , מצד אחד אני לפחות מאוד רוצה לחזור למרכז גם כדי לעבוד פחות שעות / גם כדי לאושש את העסק שספג הפסדים ענקיים בשנה האחרונה ובעיקר כדי לנהוג פחות - במיוחד לנוכח מחירי הדלקים . אני מוכן לתת את העולם לאישתי ומאפשר לה לבחור ממש כל סוג של דירה , איני מסוגל(!) לממן כרגע בית פרטי באיזור המרכז ( הרצליה/רעננה / ראשל"צ- האיזורים שאישתי מסכימה לגור בהם ) ומצד שני - אישתי רק עכשיו החלה לעבוד במשרד המשפחתי לאחר קרוב לשנה וחצי שבהן היא ישבה בבית ובאיזור קרוב למגורינו , לגן הילד וכו' . מעבר למרכז יכביד בעלויות אדירות לבית פרטי ובאי יכולת השתכרות בשנית של אישתי . אני חסר אונים , מרגיש כבול לחלוטין ולא יודע מה לעשות ..... אני אודה לכל עצה . ** רק לפרוטוקול - אפילו שקלתי למסור לאחד מבני משפחתי את אחד הכלבים - גם לכלב אחד אישתי אינה מסכימה **
The Dreamer
אמביוולנטיות
⌄
אני רק רוצה להוסיף ולחדד - אישתי ואני מתחזקים זוגיות יפה ויציבה ונושא הכלבים הוא כרגע הגורם הבעייתי . אישתי אינה מוכנה לשערות / ריח / רעש של כלבים בתוך הבית ולכן לא מוכנה לשום פשרה שאינה בית פרטי ורק באיזורים שציינתי מכיוון שאולי בצדק אינה מוכנה לפשרות של אמצע הדרך ( המשרד שלנו בהרצליה ואמא שלי מתגוררת בבת ים - צמוד לראשל"צ)
ד"ר אורן חסון
הצורך לוותר על משהו, נראה בלתי נמנע
⌄
חולם יקר,
אני מתרשם שיש אולי בינך לבין רעייתך מאבקי כוח. אני לא בטוח שזה קשור לנושא הכלבים, אבל ייתכן שאני רואה זאת דרך המעבר שלכם צפונה למרות המחיר הכבד ששילמת. יתכן שהיא לא רוצה לעבור למרכז, ומקשה עליך לעשות את המעבר כדי שדברים ייעשו בדרכה, אבל מצד שני, הצלחת, לכאורה לפחות, לשכנע אותה לעבור למרכז. הנימוקים שלה, בכל אופן, בעניין הכלבים, יכולים להיות אמיתיים לגמרי, ולא תרוץ: כלבים, ובעיקר כלבים גדולם בבית הם מעמסה שהיא כנראה לא מוכנה לשאת בה. זה עניין אינדיבידואלי, שתלוי רבות גם בה, ביכולת שלה לאהוב כלבים בכלל באופן אינטימי כפי שאתה כנראה אוהב אותם, ובצורך שלה בשמירה על נקיון הבית, כמו גם ביכולת שלה לעמוד במעמסה של עבודה סיזיפית כזו.כל אחד מכם משלם מחיר עבור הזוגיות. כרגע, כשאתה בצפון, אתה משלם את המחיר הגבוה, של הנסיעות הארוכות, והיא אולי התרגלה למחיר הנלווה – שאתה נמצא הרבה פחות בבית. אם תעברו למרכז – היא תשלם את מחיר הריחוק ממשפחת המקור שלה, ואת המחיר הכלכלי – שגם אתה תשלם עד שהיא תצליח להשיג מקום עבודה. האם היא תהיה מוכנה לעבור למרכז אם תוותר על שני הכלבים? – אני לא יודע. אולי כן, כי ייגמרו לה התרוצים. ואולי כן, כי היא רוצה בטובתך, ובכל מקרה, למרות המחירים שתשלם.יש ביניכם קופנליקט מרכזי, לכל אחד מכם יש נימוקים צודקים, ואין לכם תקשורת מספקת. זו סיבה מספיק טובה, עקרונית, כדי להגיע לייעוץ. אלא שכאן אתה נתקל בבעייה – היכן לעשות זאת? אם תתחילו לעשות זאת בצפון, זה אומר להישאר כבולים לצפון לפחות למספר חודשים. ואם זה להתחיל במרכז – היא הרי לא תסכים להגיע למרכז אלא אם תוותר בעניין הכלבים.לכן, קח בחשבון שאתה מפסיד כך או כך. ובעצם, לכאורה, זה עומד בשאלה של לוותר על הכלבים או להישאר בצפון ולהתחיל בטיפול זוגי, שישאיר אותך שם עוד זמן מה. מבלי להכנס יותר לעומק העניינים, איני רואה דרך אחרת. אם תרצה להתייעץ איתי ביעוץ טלפוני חד פעמי, אתה מוזמן לנסות (ראה את האפשרות באתר שלי – קישור למטה). לכאורה, אני לא רואה פתרון אחר, אבל אולי נדבר על תקשורת, ונראה לפחות היכן מצויים הכשלים, כי יש בעיה משמעותית בתקשורת ביניכם.
The Dreamer
הצורך לוותר על משהו, נראה בלתי נמנע
⌄
תודה על התשובה !היום ראינו בית פרטי במרכז שלא מצא חן בעיני שנינו - הבעייה הינה הכלבים בוודאות מכיוון שלאישתי גם חסר ה"אקשן" הקיים במרכז . הריחוק מהמשפחה קשה אך אפשרי וכהוכחה זו השנה היחידה שבה אנו גרים בצפון -בכל שאר השנים גרנו במרכז בבתים פרטיים . במחירים הלא שפויים כיום ובמצוקת הדיור הקיימת איני רואה דרך לעבור לבית פרטי במרכז ....עניין נוסף - הכלבים מבחינתי הם מחיר שבלתי אפשרי לשלם אותו ( כל בעל כלבים שתרצה לתת את הכלבים שלו אחרי 8 שנים יגיד בדיוק את אותו הדבר ...) ולכן אנחנו מחפשים את דרך הביניים .לעניין התקשורת - הנך כנראה צודק . אשמח מאוד לייעוץ חד פעמי.תודה על תשובתך שוב