מאבקי כוח בזוגיות: גבולות והתנהלות
ג'י
חשוב מאוד
⌄
ד"ר אורן שלום רבשמי ג'י מחיפה בת 24, אני מאורסת כבר כמה חודשים לבחור גדול ממני ב3 שנים, בתחילת הקשר שלנו ראיתי כי הבחור מקסים, מתוק, אוהב ותומך... לא שהיום הוא אחר אבל דברים אצלו השתנו, בכל פעם שאנחנו מתווכחים הוא מתחיל לזלזל, פעם הוא אומר שאני "חולה" ופעם אחרת אומר שאני "ילדונת" , מסרב לערב צד שלישי ביננו ואף הגיע פעם להרמת ידו עלי:(הוא לא רוצה שאני אצא ואהיה חופשיה ומעדיף שאהיה תמיד בבית, אני מחכה כל השבוע ליום החופש שלו על מנת שנצא ונהיה יחד, עם חבריו הוא מתראה כשהוא יכול באמצע השבוע, אתמול הוא היה אמורה לישון אצלי, הכנתי ארוחת ערב, הוא הגיע אכלנו שתינו ובסביבות 23:00 הוא אמר לי שחבר שלו בא לקחת אותו הביתה כדי שילך למחרת עם חבריו לים (הוא גר במרחק של 40 דקות ממני).כמובן שמאוד נפגעתי, ניסיתי למנוע בעדו ללכת ושישן אצלי הלילה ויקום בבוקר לחבריו, אך הוא סירב בכל תוקף ואמר שאני מנסה להשתלט עליו, הוא אמר לי גם שאם עוד פעם אני עושה לו בעיה כזו הוא יעזוב אותי וכל אחד ילך לדרכו...אני אוהבת אותו מאוד, אבל אני לא יודעת מה לעשות עוד?? איך להתנהג? ומה לומר לו??? בבקשה תעזור לי :S
ד"ר אורן חסון
מאבקי כוח על "תקדימי התנהלות זוגית"
⌄
ג'י יקרה,
יש ביניכם בעיות של אמון ושל ניהול קונפליקטים, שסביר שללא עזרה הן ילכו ויחריפו. יתכן שהשינוי חל אצלו מאז שהוא מרגיש "בטוח" יותר, כלומר, מאז הארוסים. עכשיו הוא נאבק איתך על הגבולות ועל היחסים מכאן ולנצח, כלומר, לאחר שכבר החלטתם לחיות ביחד, הוא בונה תקדימים של אופן היחסים ביניכם. וכשהוא מאיים עליך בעזיבה, אני לא בטוח אם זה מה שהוא רוצה, אבל הוא יודע שזה ישפיע עליך, ולכן זה אמצעי לחץ חזק. אבל מצד שני, גם את צריכה לדעת לשים את הגבולות שלך, ועל הרמת יד את היא זו שצריכה ללכת (קראי את המשפט הראשון שלי).דרך התנהלות זוגית היא לא תמיד פשוטה. היא יכולה להיות, אבל היא תלויה בדינמיקה של שניים. בנקודה הזו, צריך לדעת לחזק את מה שטוב (בחיוך, בשמחה שלך – לא באופן שייראה מחנך), ולומר שפגע בך כאשר פגע בך, ומבלי להיכנס לויכוחים על זה. "את אשה, ומותר לך להיות פגיעה" הוא מסר שאינו צריך להיאמר במפורש, אבל הוא לגיטימי ויועיל יותר מאשר ויכוחים "לוגיים" על מי צודק ומי לא. את רגשית יותר, וזו זכותך להרגיש את מה שאת מרגישה. והוא, כאשר פוגע בך, ירגיש מעט אשמה כאשר את נפגעת, אם לא תתחילי להתווכח על זה. כי אז הוא יתחפר בעמדתו. זה תהליך, ועם המון סבלנות, ואת צריכה לחשוב על זה הרבה, ולנסות, ולהמשיך בו כי זו הדרך שכנראה תעבוד טוב יותר איתו. היא לא קלה לביצוע.