מאבק כוחות בזוגיות: מה עושים?
d
נמאס לי
⌄
אני חייה עם בן זוג כבר שנה וחצי... הוא רווק אני גרושה + 1אני מרגישה על הפנים מהכלמרגישה יחס מזלזל ממנו, וזה לא חדש, השפלות, קללות התפרצויות על סתםבסך הכל הוא טוב... אבל הדברים שהוא עושה כשהוא מתעצבן פוגעים מאודתמיד נוהג להגיד שהוא סתם איתי, שהוא יותר טוב וכו'..עברנו לדירה חדשה בשכירות ביחד, לפני זה אני השכרתי והוא היה איתיאני מרגישה כאילו אני תלויה בו כי הדירה יקרהלמרות שכל התשלומים זה חצי חצי... בהכל... עדיין אני מפחדת שאני לא יצליח לבדואולי אולי זה גם חלק מזה שאני עדיין איתו ואני מתביישת בעצמי שאני לא הייתי כזאתוהיום אני סופגת הרבה עלבונותמה לעשות?...........
ד"ר אורן חסון
להאמין בעצמך
⌄
dיקרה,
יש ביניכם מאבק כוחות, ובעיקר כזה הקשור לאגו. משום מה הוא מרגיש פחות בטוח כשאת מרגישה טוב עם עצמך. ייתכן שזה נובע מההתנהגות שלך כלפיו בעבר, אבל יתכן גם שכך הוא, ועם המטען הזה, הלא בטוח, הוא הגיע אליך. כשהוא מקטין לך את הבטחון, הוא כנראה מרגיש בטוח יותר בעצמו, כי המדד שלו הוא יחסי ולא מוחלט (כלומר, יחסית למי שלידו, למשל את, ולא מתוך ידיעה והבנה מיהו ומהו ללא שום קשר לסובבים אותו). והוא כנראה, לכן, גם יותר בטוח, במודע או שלא במודע, שתישארי איתו, אם תחשבי שהוא הדבר הטוב ביותר שיהיה מוכן להיות איתך. והקושי שלך הוא שאת מתחילה להאמין לו.