לתת לגוזל לעוף: עצמאות ילדים

תאריך פנייה: 04.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילי
בעיה
04.10.2006 • 13:44

שלום
ילדתי גרה לבד בארץ אחרת,היא עסוקה אפשר לדבר איתה מוקדם בבוקר,כשיש לה בעיה היא לא מפסיקה להתקשר אפילו באמצע עבודתה ותמיד אני זמינה בשבילה,לעודד,להקשיב,לכוון,אחרי שדברים מסתדרים,היא בקושי מתקשרת או ממהרת,איך אפשר להסביר שזה חשוב לי שתתקשר אלי,אולי אני מתקשרת הרבה,יש לציין שילדתי בת 21, יכול להיות שאני מתקשרת הרבה?בתחילה הייתי מדברת איתה כל יום אבל עכשין אולי פעמיםם בשבוע,אני נורא נפגעת איך אפשר לשנות שהיא תתקשר יותר אוו שאני אשתנה,

ד"ר אורן חסון
לתת לגוזל לעוף
06.10.2006 • 01:16

לילי יקרה,
לא מזמן בני, שהוא בערך בגילה של בתך, נסע לחו"ל ללימודים. ההתנהגות שלו מאד דומה. כשהוא זקוק לי, הוא דואג ליצור קשר, כשהוא לחוץ בלימודים, אי אפשר למצוא אותו. הוא פשוט לא עונה. אם אנזוף בו הוא יענה, אבל אני עושה מאמץ ונותן לו עצמאות. תאמיני לי שאני יודע שזה חשוב לך. אבל הגיע הזמן לתת לגוזל לעוף, גם אם את מאבדת שליטה, וגם אם הגוזל חסרה לך עד דמעות. כשצריך, תני לה את מה שהיא מבקשת. אבל קחי בחשבון שהמטרה שלנו, כהורים, היא לא רק ליהנות מהילדים שלנו, אלא גם לתת להם עצמאות. ומה שלא לימדת אותה מקרוב, לא תלמדי אותה מרחוק. תני לה לשמור על קשר לפי הצרכים שלה. אם תלחצי עליה, היא עלולה להרגיש פחות בנוח להתקשר כשהיא זקוקה לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083