לשאול את מה שאת באמת רוצה לשאול
מירב
פנות רגשית
⌄
ד"ר חסון שלום,
מבקשת לדעת אם ייתכן מצב בו אדם, במקרה שלפניי גבר שהתחיל קשר בסערה ואמונה שזה הקשר האחד שלו חיכה , אבל מוצא את עצמו עקבים של בעיות, לא פנוי רגשית? ולכן מבקש ממני סבלנות ? להישאר בקשר , רק להפחית ציפיות לגבי התדירות עד שיסדר כמה דברים בחייו?מדובר בבעיות גדולות:לאדם כרגע אין מקור פרנסה - כלומר לא עובד , מחפשסכסוך גירושים על רכוש משותף שלא הסתיים.אחראי לילדיוייתכן מצב שהוא מרגיש לא טוב עם עצמו ורוצה שהקשר יצליח ולכן מבקש אותי לחכות בסבלנות שמשהו ייפתר?מן הראוי לציין ששוקד על פתירת הבעיות ומשתף אותי בצעדים לקראת פתרונן.שאלתי היא: האם ייתכן מצב בו גבר שאוהב, שקוע בים דאגות שגורמות לו כרגע לא להשקיע בקשר ולשמור אותו על אש קטנה ? (מדובר באיש בשנות ה-50 לחייו ואני בשנות ה-40 לחיי)תודה מראשכיף לקרוא ללמוד ולחשובבעקבות שאלות ובעיקר תגובותך הברורוות.
ד"ר אורן חסון
⌄
מירב יקרה,
מן הסתם, אם משהו קורה, הרי הוא קורה, ולכן התשובה המובנת מאליה היא "בודאי שייתכן, עובדה שזה קורה!".נדמה לי שאת רוצה לשאול משהו אחר. אנא נסחי מחדש את השאלה, ושאלי בדיוק את מה שאת רוצה לשאול.
מירב
⌄
ד"ר חסון,תודה על דבריך, אנסה למקד יותר את השאלה,האם ייתכן שבעיות אמיתיות בחיי אדם - גבר , ייגרמו לו לא להיות פנוי רגשית להשקעה בקשר זוגי ואיני מצפה להשקעת יתר, אלא בסיסית של מפגשים לפחות פעמיים בשבוע?כרגע הוא מסתפק במפגשים אחת לשבועיים בערך (ולא מדובר לסקס - כך שזו לא מטרת המפגשים) וטלפוני יום יום . בטענה שהוא ממש נלחם על חייו וטוב לו שאני ברקע ויבוא הזמן שלא ארגיש כך ואף אבקש להפחית תשומת - לב ממני..... מרוב שיודע לתת כשיכול...
ד"ר אורן חסון
מסע עם עצמך, שבסופו שאלה ברורה
⌄
מירב יקרה,
את שוב שואלת אותי אם ייתכן שקיים שמשהו שאת רואה שקיים, ושוב תקבלי את התשובה שאם זה קיים, אז כמובן שייתכן.אבל את לא רוצה לשאול את השאלה הזו, ואני מנסה למקד אותך שוב בשאלה שאת כן רוצה לשאול. מה בדיוק היית רוצה לדעת? – יתכן שלא אוכל לתת לך תשובה בסופו של דבר, אבל חשוב שתדעי לשאול את מה שאת באמת רוצה לשאול, במקום ללכת סחור סחור. עשי מסע עם עצמך, ובסופו שאלי שאלה ברורה.