לקיחת אחריות בזוגיות

תאריך פנייה: 19.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
זוקי
תקשורת בין חתן וחמה
19.12.2006 • 19:25

תודות ד''ר חסון על תשובתך על "נישואים בשלט רחוק"בהחלט יש אמת בדבריך. למרות שאם היית רואה את התמונה קצת יותר מקרוב היית פחות מתון לגבי התנהגותו של בעלי. בכל אופן עזרת לי לראות דברים קצת יותר ברור ועל זה תודה.שאלתי נוספת היא כיצד לגרום לבעלי להתייחס אל אמא שלי ואל הערותיה לגבי טיפול בבנות (שמופנות אלי בעיקר) במתינות רבה יותר. ההערות האלה נעשות בעיקר ברוסית לכן חלק גדול מהן הוא גם לא מבין אבל מה שכן עובר את המחסום הופך לכדור אש והתנגדות שלו היא נחרצת ותמיד עם צעקות. אני מצידי מנסה להסביר לו שעדיף להסכים איתה קודם כל ואחר כך לעשות כפי שאנחנו חושבים לנכון. אם אמא שלי זה באמת עדיף.צריך גם ליזכור שאשה הזאת שוכחת את כל המחלות שלה וגם את עצמה ואת כל כולה נותנת לבנות.תייעץ לנו בבקשה בנושא. תודה

ד"ר אורן חסון
לקחת את האחריות עליך
22.12.2006 • 23:28

זוקי יקרה,
אני לא צריך להיות מתון או חריף ביחס לבן זוגך. המטרה שלי היא פשוטה – לומר לך מה את יכולה לעשות כדי לשפר את מצבך. זה הכל. מכיוון שאת היא זו שפונה אלי, אני מנסה להצביע לך על דרך שאני מעריך שתהיה יעילה לך. ולהסית אותך כנגד בן זוגך, לא ישרת את מטרתך. ובמקרה שתארת כאן, שני דברים יכולים לשרת את מטרתך. האחד הוא לדבר עם אמא שלך כדי שתמתן את ההערות שלה כאשר בן זוגך לידך. היא צריכה להבין שזו טובתך, ולא כניעה לבן זוגך. והדבר השני, היא לנסות להרגיע את בן זוגך. אבל את מבינה שאני מטיל, בשני המקרים את האחריות עליך. את היא זו שפונה אלי, ואת היא זו שמחפשת תיקון, וכל עוד יש לך מה לעשות – אז זה לא משנה אם את צודקת או אשמה, עשי את החלק שלך, ככל שתוכלי, לטובתך.אז קחי את האחריות עליך, כי את היחידה שיכולה לפשר בין השניים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083