הפסקת התכתבות: מה לעשות?
יעל
הייתכן שמצב כזה חוזר על עצמו?
⌄
בעבר סיפרתי לך על בחור אחד מהתיכון ויעצת לי לשלוח אותואפילו אחרי השיחה שלנואני הבטחתי לעצמי שאני יחזיר לו {כל מה שעשיתי על מנת לשכוח אותו לא הועיל לי בכלום}כיום אני מתכתבת איתו באמצעות התכתבות בלבד ואני רואה את הצד היפה שלו הטוב שבואלא שהבנתי שהוא בחלק מהדברים משקר לי וובכן גם אני משקרת לווהוא לא יודע שהוא מתכתב איתי אם הוא ידע יהיה פיצוץכי כבר שהתקשרתי אליו פעם אחת הוא לא רצה אותי והתיחס מגעיל והייתי שבורה ממנועכשיו בסיטואציה הנוכחית הוא רודף אחריי ואף רוצה שניפגשאני לא מעונינת,ודוחה אותו והוא מתחנן אליי שאתן לו תמונה שליאם אני אתן לו הוא ידע מי אניבכל הדיבורים עד עכשיו הכרתי משהו שונה משהו שלא הכרתי פעםוקשה לי להאמן שיש בו צד כזה עדין וטובהתיעצתי עם בני משפחתי והם אמרו לילהתרחק ממנו ושאני משחקת באשאף על פי שהוא סובל אותי אני מדברת איתוכמשהי אחרתגם הוא משקר לי אגבמה אני עושה? איך אני יוצאת מזה?כל הימים שהתכתבתי איתו היו לי ייסורים ביגלל שאני יודעתשאני משקרת וזה לא אופייני לימה אתה מציע לי? לומר לו את האמת מי אני ולקחת שובסיכון בלהפגע?או שלא לומר לו מי אני ואני יתחמק ממנו {הוא יכעס אבל בסוף יביןאותי אני מקווה)וחוץ מזה לא יודעת למה התאהבתי בו ולמה תיראה אני כרגעלא מאוהבת בו תודה לאל ו..הוא רוצה להיפגש מה שיעורר פיצוץקטלנימה עושים עכשיו?מה העצה שלך?
ד"ר אורן חסון
כשאת מחזירה אותו, זה ייתכן
⌄
יעל יקרה,
את בקלות יכולה להפסיק להתכתב, ולא לענות למכתבים שלו. אם קשה לך לא לענות, אולי הכי טוב לא לקבל. אני מניח שאת יכולה לחסום מכתבים נכנסים מהכתובת שלו. כך שאם את רוצה, את יכולה, וממילא הוא לא יידע שזו את, כפי שהוא לא יודע היום. אם את אומרת שאת לא מאוהבת, אז פשוט תפסיקי. אבל אני לא בטוח שאת כנה עם עצמך.אני חושב שהקושי העיקרי שלך הוא לא זה, אלא שאת מקווה שאיכשהו ההתכתבות הזו תוביל אותו אליך. המגרעת של זה היא שהדרך היחידה שבה זה יוביל אותו אליך, היא שהוא יידע שזו את, אבל אז תצטרכי לשלם את מחיר השקר. ולכן, את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר, לנסות לממש את התקווה, במחיר אפשרי של כעס שלו ואי נעימות גדולה שלך, או פשוט להפסיק את התהליך, ובמחיר של אבדן התקווה.