לקחת אחריות בזוגיות

תאריך פנייה: 18.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדי
צריכה עזרה בבקשה.
18.05.2011 • 19:45

היי,אני וחבר שלי שנה ביחד אני בת 21 והוא 22עברנו לגור לפני 4 חודשים ביחד לאחר שלא הסתדר לנו כ"כ לישון ביחד וממש רצינו את זה ,חשוב לי לציין לפני שעברנו לגור ביחד היינו רבים המון,על כל מיני דברים אני יודעת שאני בן אדם לא קל,השתחררתי לא מזמן מהצבא וגיליתי שיש לי הפרעות קשב וריכוז והייתי בדיכאון וכרגע אני מטופלת אבל למרות זאת יש לי עדיין מצבי רוח ומצבים שאני עצבנית ויכולה להוציא את זה עליו..כרגע המריבות שלנו הולכות וגוברות ועל כלום ממשהו קטן נהיה ריב של כמה ימים והוא מקלל ואומר שרוצה להיפרד ואני מוצאת את עצמי שוב ושוב נשברת ובוכה בבית ואני לא יודעת מה לעשות האם אני אשמה? כי גם הוא ישר מתפרץ ומדבר לא יפה והולך מהבית חוזר אחרי כמה שעות .. בבקשה תייעץ לי

ד"ר אורן חסון
לקחת אחריות
19.05.2011 • 00:24

עדי יקרה,
את אומרת שיש לך מצבי רוח, ושאת עצבנית, ושאת יכולה להוציא את זה עליו, ושואלת אם את אשמה. עושה רושם כזה, לא?מצד שני, גם הוא לא טלית שכולה תכלת, כי הוא לא מצליח להכיל את העצבנות הזו. האם גם הוא אשם? יכול להיות. אבל השאלה היא בעיקר מה עושים, נכון?התשובה היא פשוטה. לוקחים אחריות. אם את תצליחי להתמודד עם עצמך ולשמור על העצבנות שלך, להגיב פחות חזק ולא להוציא את זה עליו, כנראה שרוב המריבות כבר לא תהיינה. ואז את צריכה לשאול את עצמך עד כמה את יכולה, ועד כמה את רוצה, ולהשתדל.אתם צעירים מכדי שאפנה אתכם ליעוץ זוגי. התחילי מלקחת אחריות, ולא מלהטיל אחריות, וכדאי שתעלי את זה בטיפול שלך כדי שהנושא הזה יהיה חלק ממנו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083